Acasa Actualitate-Interna Ninsori, vânt și polei în aproape toată țara – AVERTIZARE METEO

Ninsori, vânt și polei în aproape toată țara – AVERTIZARE METEO

scris de Misu Andrei
87 Afisari

Meteorologii au emis, marți, o atenționare care vizează fenomene precum ninsoare, vânt și depunere de polei în Maramureș, zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Atenționarea ANM a intrat în vigoare la ora 11.00.

În regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În vestul ţării, începând din noaptea de marți spre miercuri, treptat precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50 – 70 km/h, iar pe crestele înalte, 80 – 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40 – 50 km/h.

În după-amiaza zilei de marți (19 ianuarie), vremea se va menține deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopții de marți spre miercuri, precum și în dimineața zilei de miercuri, pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a minus 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

Atenționarea meteorologică este în vigoare până miercuri la ora 12.00.

De miercuri, vremea se schimbă în sensul că temperaturile vor începe să crească treptat. Până vineri, trecem de la ger la o vreme mai caldă decât normalul perioadei. Un val de aer cald va pătrunde în țară dinspre vest, astfel că vineri temperaturile vor ajunge la 13 grade Celsius.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult