Acasa Actualitate-Interna Noi discuții pe tema măsurilor fiscale între liderii Coaliției

Noi discuții pe tema măsurilor fiscale între liderii Coaliției

scris de Misu Andrei
48 Afisari

Premierul României și președintele Senatului, cei doi lideri ai Coaliției, discută marți, la Guvern, despre noile măsuri fiscale. Întrevederea celor doi are loc înainte ca mai mulți miniștri și șeful Executivului să meargă la Bruxelles.

Codului Fiscal. Foto: gov.ro

Întrevederea celor doi are loc pe fondul amânării de câteva săptămâni a unor decizii referitoare la formele finale pe care să le aibă cele două ordonanțe de urgență. Surse din Coaliție au precizat pentru „Adevărul” că ar trebui ca discuția celor doi să fie pe tema măsurilor pe care le vor luate și pe care să le prezinte și în fața diferitor oficiali de la Bruxelles, pentru a ajunge la o înțelegere atât la „marja” referitoare la deciziile pe austeritate, cât și ce procent privind deficitul bugetar va accepta Comisia Europeană.

Draftul privind o formă a OUG-ului referitor la măsurile fiscale s-a scurt în presă pe 1 august, în timp ce despre măsurile bugetare au vorbit într-o conferință de presă premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, pe 2 august.

Așteptarea opiniei Comisiei Europene

Însă, după cum a scris „Adevărul” de luni, reformele presante ale Guvernului, cum sunt cele pe fiscalitate, zona bugetară, dar și pensiile publice, vor fi tranșate cel mai devreme la început de septembrie, fiind așteptat rezultatul vizitei membrilor Executivului la Bruxelles și ședințele conducerilor celor două partide din Coaliție.

Începând de lunea viitoare, 28 august, la Bruxelles încep discuțiile miniștrilor Muncii (Simona Bucura-Oprescu), Finanțelor (Marcel Boloș) și Investițiilor și Proiectelor Europene (Adrian Câciu) cu reprezentanții Comisiei Europene, atât pe problematici de PNRR, cât și pe alte proiecte în care există colaborarea între stat și forul executiv de la Bruxelles. De asemenea, la Bruxelles ar urma să meargă și Marcel Ciolacu, susțin surse politice, pentru a discuta la nivel înalt despre temele prioritare, dat fiind că pe agenda guvernanților sunt pentru negociere măsurile pe fiscalitate sau agrearea formei finale a legii pensiilor speciale, retrimisă în Parlament de CCR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS