Acasa Actualitate-Interna Noi reguli pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere

Noi reguli pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere

scris de Misu Andrei
70 Afisari

Dacă un proiect de lege pentru modificarea Codului rutier va fi aprobat, se vor schimba regulile după care se vor reduce, la cerere, perioadele de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul.

Concret, șoferii vor putea cere reducerea perioadei de suspendare a permisului auto cu o treime doar dacă prezintă și dovada achitării amenzii primite pentru abaterea rutieră ce a dus la suspendarea dreptului de a conduce autovehicule.

„Neplata amenzii nu poate fi decât dovada unui comportament rău intenționat, prin urmare, clemența acordată în momentul reducerii perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce trebuie realizată și în baza unui comportament responsabil dovedit prin achitarea amenzii. În consecință, reglementarea acestei măsuri contribuie la conștientizarea în rândul titularilor de permise de conducere a pericolului la care se expun prin încălcarea regulilor rutiere, precum și la creșterea procentului de colectare a amenzilor contravenționale”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative pentru completarea art.104 din Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Drept urmare, pentru a reintra mai repede în posesia permisului de conducere, pe lângă actualele condiții, șoferii vor trebui, potrivit viitoarei legi, să prezinte, între altele, dovada „achitării amenzii” pentru săvârșirea contravenției care a venit și cu suspendarea permisului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult