Acasa Actualitate-Interna Noi reguli pentru supermarketurile din București

Noi reguli pentru supermarketurile din București

scris de Misu Andrei
86 afisari

Noi reguli ar urma să fie impuse în București inclusiv în marile magazine. Vineri urmează să aibă loc o nouă ședință la Prefectura Capitalei, la care vor participa și reprezentanți ai centrelor comerciale și ai supermarketurilor.

Autoritățile ar putea anunța noi restricții pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, în condițiiile în care sunt aproape 2000 de cazuri pe zi doar în București, între ele și interzicerea coșurilor de cumpărături.

„Împreună cu Primarul General, domnul Nicușor Dan, se va realiza, în cursul zilei de vineri, la sediul Primăriei Municipiului București, o întâlnire cu reprezentanții marilor complexuri comerciale și supermarketuri, cu scopul impunerii respectării de către aceștia a normelor și a măsurilor dispuse în ceea ce privește triajul epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, crearea de circuite de acces și defluire, limitarea accesului clienților în funcție de suprafața spațiului comercial, în scopul evitării aglomerării”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Municipiului București.

Prefectura Capitalei a anunțat și că joi a avut loc o ședință operativă, în care s-a discutat despre evoluției situației epidemiologice de la nivelul municipiului București. În cadrul ședinței au fost analizate condiţiile concrete de aplicare și respectare a măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în principalele sectoare în care s-a constatat că măsurile de protecție nu au fost respectate cu strictețe, respectiv mall-uri, piețe agroalimentare, piețe volante, stații de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică.

De asemenea, s-a dispus efectuarea de controale în vederea respectării normelor privitoare la obligația angajatorilor din sectorul public și privat de decalare a programului angajaților.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult