Acasa Actualitate-Interna Noi tarife de parcare în București. Riveranii vor avea abonamente speciale

Noi tarife de parcare în București. Riveranii vor avea abonamente speciale

scris de Misu Andrei
54 Afisari

De la 1 martie se schimbă tarifele parcărilor în București, iar riveranii sunt cei mai avantajați.

Top 50 - cele mai vândute mașini în 2013, în România

De la 1 martie, Primăria Capitalei introduce tarife noi pentru parcare, mai mici decât cele de acum. În tot oraşul, taxa pentru o oră în parcările publice va fi 5 lei, iar riveranii vor avea abonamente speciale. Astfel, până acum, Capitala era împărţită în trei zone, cu trei taxe diferite, însă, de la 1 martie, va fi un preț unic.

Primăria a pregătit și abonament, care va costa 25 de lei pentru o zi și 500 de lei pentru o lună, timp în care vei putea parca oriunde în zonele marcate cu albastru. De departe, riveranii vor fi cei mai avantajați. Pentru un abonament, șoferii care au locuri publice de parcare lângă casă vor plăti doar 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an.

Tariful orar de parcare se aplică de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în afara programului menționat parcarea fiind gratuită. inclusiv în zilele de sărbatori legale cu excepția parcajelor din zonele Aviatorilor, Kiseleff, Batiștei, Biserica Enei, Brezoianu, Bucur Obor, Calea Floreasca, Calea Victoriei, Charles de Gaulle, Cina, Conservator, Constantin Esarcu, Crețulescu, Doamnei, Domnița Anastasia, Dorobanți, Edgarquinet, Eforiei, Episcopiei, Eva, Expoziției, George Enescu, Herăstrău, Horoscop, Ion Câmpineanu, Lido, Magazin Victoria, Mqarriott, Nerva Traian, Nicolae Bălcescu, Nicolae Golescu, Obor Chiristigiilor, Pescăruș, Piața Constituției, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Revoluției, Piața Victoriei, Radu Beller, Sala Palatului, Schitu Măgureanu, Șoseaua Nordului, Unirea, Unirii, Valter Mărăcineanu, Ziduri Moși unde tariful se aplică de luni până duminică, inclusiv în zilele de sărbătoare legală.

Amenzile

Plata tarifului orar permite utilizarea unui Ioc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Tariful unic pentru autocare și pentru autovehicule ce deservesc industria cinematografică – 20 lei/oră de luni până duminică.

Tarif de exploatare pentru locurile de parcare a căror utilizare este necesară pentru încărcarea autovehiculelor electrice 300 lei/lună/Ioc de parcare plus 0,15 lei/kw vândut

Primăria Capitalei a prevăzut și sancțiuni la regimul parcărilor publice. În momentul în care lași mașina într-o parcare publică, trebuie să achiți tariful în termen de 15 minute. În caz contrar, primești o amendă de 200 de lei, iar autoturismul rămâne blocat pe locul de parcare.

1 comentariu

?????? 28-02-2023 - 08:08

@ Mulți specialiști , intelectuali, bugetari , participă des la TV și pretind salarii și venituri de „vedete la Hollywood”, de la stat, pentru „portofoliul” de prestați de la TV, like-uri și share-uri, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult