Acasa Actualitate-Interna Norul de fum de la Cernobîl nu se îndreaptă spre România

Norul de fum de la Cernobîl nu se îndreaptă spre România

scris de Misu Andrei
151 afisari

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, potrivit datelor sale, norul de fum provocat de incendiul din apropierea fostei centrale nucleare de la Cernobîl, Ucraina, nu se îndreaptă spre România.

Meteorologii au calculat direcția vântului pe baza datelor pentru perioada 14-16 aprilie, determinând că norul de fum nu va afecta țara noastră.

„În cursul zilei de marți, 14 aprilie și în prima parte a nopții de 14/15 aprilie, direcția dominantă a vântului va fi dinspre nord către sud, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei, zona Odesa.

Ulterior, din a doua parte a nopții de 14/15 aprilie, circulația aerului se va reorienta și se va realiza predominant dinspre vest către est-sud-est apoi spre nord-est, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de îndepartare către estul Ucrainei și apoi spre Rusia”, se arată într-un comunicat ANM.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult