Acasa Actualitate-Interna Numărul infectărilor noi cu coronavirus s-a dublat în ultima săptămână față de cea precedentă

Numărul infectărilor noi cu coronavirus s-a dublat în ultima săptămână față de cea precedentă

scris de Misu Andrei
43 Afisari

Numărul infectărilor noi cu coronavirus s-a dublat în ultima săptămână față de cea precedentă, în perioada 27 iunie – 3 iulie fiind înregistrate aproape 8.000 de cazuri, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Ministrul Alexandru Rafila a declarat, luni, că această creștere nu pune presiune asupra sistemului de sănătate.

 

Între 27 iunie și 3 iulie au fost înregistrate 7.726 de noi cazuri de infectare Covid, 1.307 pacienți fiind reinfectați.

100% din secvențieri au indicat infectări cu Omicron.

Cu o săptămână în urmă fuseseră înregistrate 3.974 de îmbolnăviri.

Potrivit lui Rafila, România, la fel ca alte țări din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate.

Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală.

Rafila a estimat că la începutul lunii augist s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist.

OMS avertizează: ”Pandemia se transformă, dar nu s-a încheiat”

Deşi vaccinările împotriva noului coronavirus au redus semnificativ numărul spitalizărilor şi pe cel al deceselor, cazurile de COVID-19 sunt din nou în creştere la nivel global.

Peste 4,1 milioane de cazuri au fost raportate global săptămâna trecută, în creştere cu 18%, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

”Pandemia se transformă, dar nu s-a încheiat”, a declarat miercuri directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Temerea lui este că anumite state au devenit permisive cu procedura de depistare a cazurilor şi a transmiterii virale, cu toate că grupurile cele mai vulnerabile, în special vârstnicii şi angajaţii sanitari, au rămas nevaccinaţi.

Peste 5,2 miliarde de persoane au fost vaccinat anti-COVID-19 la nivel global, au precizat oficialii OMS, dar, în ţările sărace, rata de imunizare este de doar circa 13%.

”Dacă ţările bogate vaccinează copiii încă de la vârsta de şase luni şi plănuiesc să organizeze viitoare campanii de vaccinare, este de neînţeles sugestia potrivit căreia state cu venituri mici nu ar trebui să-şi vaccineze populaţiile şi să ofere doze de rapel celor mai vulnerabili”, a declarat miercuri directorul OMS.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS