Acasa Actualitate-Interna O amendă pe secundă pentru neplata locului de parcare cu dungă albastră

O amendă pe secundă pentru neplata locului de parcare cu dungă albastră

scris de Misu Andrei
39 Afisari

Șoferii care nu vor achita locul municipal de parcare în centrul Bucureștiului vor putea fi identificați rapid de patrule ale Parking București care vor fi dotate cu radare mobile. Acestea pot verifica până la 3.000 de autoturisme pe oră, iar măsura se aplică de la 1 iulie.

Compania municipală Parking București deține două mașini cu radare mobile și 16 fără, iar acestea vor monitoriza cele peste 30.000 de locuri de parcare cu plată din centrul Bucureștiului. Sistemul de monitorizare a plății locurilor de parcare funcționează cu ajutorul a două camere video de ultimă generație, spune consilierul USR Nicorel Nicorescu, într-o postare pe Facebook.

Radarul mobil verifică în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și plata locului de parcare, dacă mașina este parcată fără abonament de zi, lunar sau tarif orar.

Potrivit lui Nicorescu, amenda vine cu o fotografie ce include locul, data și ora, iar modul de constatare și înregistrare a contravenției, „cu o tehnologie perfect opozabilă în justiţie, va conduce astfel la evitarea tergiversărilor în instanță”. „Se pot primi și mai multe amenzi în aceeași zi dacă vei fi surprins pe o durată îndelungată”, a mai spus consilierul USR.

Reamintim că parcarea în centrul Bucureștiului se plătește de luni până duminică, în intervalul orar 08:00-20:00, iar tariful unitar este de 5 lei pe oră. Pentru acest interval orar este disponibil, pentru persoanele fizice, juridice și instituții și un abonament de 30 de lei pe zi sau de 500 de lei pe lună. În fine, pentru riverani, abonamentul este de 50 de lei pe lună sau de 500 de lei pe an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult