Acasa Actualitate-Interna O nouă linie de tramvai în București. Linia 43 va funcționa începând de sâmbătă

O nouă linie de tramvai în București. Linia 43 va funcționa începând de sâmbătă

scris de Misu Andrei
117 afisari

Capitala va avea o nouă linie de tramvai, linia 43, iar alte trei linii vor funcţiona cu un parc de vehicule majorat, în timp ce autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu modificat în zona Gării de Nord, a anunţat, marţi, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

Astfel, începând de sâmbătă, 18 decembrie 2021, linia de tramvai 7 şi liniile de autobuz 162 şi 163 vor aveau un număr mai mare de vehicule, scrie Agerpres.

Tot de sâmbătă, locuitorii cartierului Giuleşti – 16 Februarie vor beneficia de înfiinţarea liniei de tramvai 43, care va funcţiona între terminalele „Cartier 16 Februarie” şi „Gara Basarab”, de unde există multiple opţiuni de deplasare către diverse puncte de interes ale Capitalei. Linia 44 va continua să funcţioneze pentru cei care doresc să ajungă la terminalul „Vasile Pârvan”.

De la aceeaşi dată, autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu nou, de la „Gara de Nord” spre terminalul „Străuleşti”, pe Calea Griviţei, Str. Polizu, Str. Buzeşti, Piaţa Victoriei, Bd. Ion Mihalache, apoi traseul de bază, adică Str. Alexandru Constantinescu, Bulevardul Regele Mihai I, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Str. Elena Văcărescu, Bd. Ficusului, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Şos. Gheorghe Ionescu Siseşti, Şos. Bucureşti-Târgovişte, Bd. Bucureştii Noi, terminal „Străuleşti”.

Măsurile au fost luate atât pe baza analizelor efectuate de TPBI, dar şi în urma solicitărilor primite din partea publicului.

TPBI este primul organism creat la nivel regional care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult