Acasa Actualitate-Interna Octavian Goga și fiul, reținuți după cele 144 de percheziții

Octavian Goga și fiul, reținuți după cele 144 de percheziții

scris de Misu Andrei
142 afisari

Fostul deputat Octavian Goga a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul în care, luni, au fost făcute 144 de percheziții în București și 13 județe. Octavian Goga a fost reținut în acest dosar care vizează fapte de evaziune fiscală și înșelăciune. El este acuzat că ar fi obținut ilegal credite pentru o firmă pe care o controla.

În dosar a fost reținut și fiul lui.

Octavian Goga mai are o condamnare penală, dispusă în 13 martie 2018, pentru conducerea unui vehicul fără permis.

144 de mandate de percheziție au fost puse în aplicare luni dimineață în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurate în București și 13 județe privind un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune.

Fostul parlamentar este acuzat că, în perioada 2016 – prezent, în calitate de administrator pentru șase societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate.

Pentru obținerea unor beneficii fiscale, el ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real și, cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare.

Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult