Acasa Actualitate-Interna Orban: Elevii vor avea o lecție în plus – grija față de sănătatea lor și a celorlalți

Orban: Elevii vor avea o lecție în plus – grija față de sănătatea lor și a celorlalți

scris de Misu Andrei
95 afisari

Prim-ministrul Guvernului României, Ludovic Orban, a transmis un mesaj pentru elevi, părinți și profesori în contextul începerii noului an școlar în condiții de pandemie. Premierul le-a urat elevilor succes la învățătură și a îndemnat la responsabilitate și respectarea regulilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului: „Va fi un efort comun pentru ca școlile care vor funcționa în regim clasic să nu devină vectori de transmitere a noului coronavirus”.

„Copiii și adolescenții României încep astăzi un an școlar atipic, un adevărat test pentru întreaga societate, având în vedere prioritățile de protecție sanitară ale momentului, în contextul pandemiei COVID-19. Educația este condiție de bază pentru o societate civilizată și, după aproape șase luni în care au fost nevoiți să se adapteze învățământului la distanță, elevii se întorc în clase pentru a-și continua pregătirea cu o lecție în plus pe care trebuie să o învețe: grija față de propria sănătate și față de cei din jur.

Ne dorim să asigurăm tinerei generații acces la învățământ de calitate, dar este, în egală măsură, important ca actul educațional să aibă loc într-un mediu sigur și din punct de vedere sanitar. Pericolul infectării cu noul coronavirus încă nu a trecut, ceea ce vedem, din păcate, zilnic, în evoluția numărului de cazuri. Ne confruntăm cu un inamic diferit față de virusurile cunoscute până acum, iar soluția pe care o avem la îndemână este să împiedicăm transmiterea lui, respectând câteva reguli simple de igienă și de distanțare fizică. Responsabilitatea revine fiecăruia dintre noi, pentru ca lucrurile să nu ia o turnură mai greu de gestionat din punct de vedere sanitar.

Acest început de an școlar reprezintă o provocare pentru toți: elevi, familiile lor, cadre didactice și, nu în ultimul rând, autoritățile cu atribuții în domeniu. Va fi un efort comun pentru ca școlile care vor funcționa în regim clasic să nu devină vectori de transmitere a noului coronavirus, iar acolo unde orele se vor desfășura online să asigurăm calitatea actului educațional.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult