Acasa Actualitate-Interna Orban va cere vot în procedură de urgență pentru proiectul privind carantina şi izolarea

Orban va cere vot în procedură de urgență pentru proiectul privind carantina şi izolarea

scris de Misu Andrei
63 afisari

Premierul Ludovic Orban a anunțat că va cere Parlamentului să voteze în procedură de urgență proiectul de lege privind carantina şi izolarea care va fi adoptat astăzi de Guvern. Orban a mai spus că demersurile guvernului pe durata pandemiei de coronavirus au fost „sabotate” de instituții care se comportă ca niște „filiale declarate ale PSD”.

Orice demers al guvernului și al autorităților a fost boicotat, îngreunat și aș spune în multe privințe sabotat de atitudinea unor oameni politici, de decizii care au fost luate împotriva voinței Guvernului și de atitudinea unor instituții publice care s-au comportat ca niște filiale declarate ale PSD. La fiecare lovitură dată împotriva dreptului cetățenilor români la sănătate, am avut soluții și de data asta iar venim cu soluții”, a spus Orban la începutul ședinței de Guvern.

Acum suntem în fața unei situații extrem de grave, CCR a decis că nu există baza legală ca pacienții infectați să fie tratați în spital, ei pot să plece, CCR ne-a lăsat fără instrumentul de carantinare la domiciliu. Ședința de astăzi are un singur punct pe ordinea de zi, legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic. Exista baza legală și înainte, mă întreb unde am fi fost dacă nu instituiam carantinarea. Am avut o expunere uriașă, probabil dacă nu aveam această posibilitate numărul de cazuri era de 10-20 de ori mai mare”, a adăugat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult