Acasa Actualitate-Interna Orban: Vom lua orice măsură care se impune

Orban: Vom lua orice măsură care se impune

scris de Misu Andrei
57 afisari

Premierul Ludovic Orban a lansat, miercuri, un avertisment, de la Palatul Victoria, privind pericolul reprezentat de răspândirea accentuată a COVID-19 cu care încă se confruntă România și îndeamnă românii să respecte regulile de protecție sanitară, pentru a-i proteja pe cei apropiați. Acesta spune că România s-a confruntat în ultimele luni cu campanii care și-au propus „să determine românii să nu creadă în virus, să nu respecte normele, să ignore pericolul”. „Din păcate, aceste campanii au dus la consecințe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut”, a mai spus Ludovic Orban.

„Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul unei creșteri a numărului de cazuri. Guvernul este la datorie, alături de toate celalte autorități care sunt implicate în lupta anticovid.

Transmit un mesaj de încredere că Parlamentul va înțelege situația în care ne găsim și va adopta legea care să ne permită să dispunem în continuare de toate instrumentele, respectiv posibilitatea instituirii carantinei și izolării la domiciliu, posibilitatea tratării persoanelor infectate într-un mediu aflat sub controlul medicilor și personalului medical.

Doar Guvernul, doar autoritățile singure, nu pot să asigure stăvilirea epidemiei și revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții. Avem nevoie de un comportament responsabil din partea tuturor liderilor politici, reprezentanților acestora în instituții publice. Avem nevoie de o implicare serioasă și responsabilă a tuturor companiilor, pentru că acestea sunt responsabile de respectarea regulilor de protecție sanitară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult