Acasa Actualitate-Interna Organizațiile nonguvernamentale cer ca Guvernul să nu se atingă de banii lor

Organizațiile nonguvernamentale cer ca Guvernul să nu se atingă de banii lor

scris de Ziua Veche
28 afisari

O mie de organizații nonguvernamentale cer Guvernului să nu adopte acele măsuri care să reducă la jumătate accesul la sponsorizările date de companii din impozitul pe profit.

A doua versiune a ordonanței de guvern menită să reducă deficitul bugetar lovește în continuare în organizațiile nonguvernamentale, atrag atenția acestea.

Aceasta pentru că proiectul de act normativ conține două măsuri care vor înjumătăți sumele dinsponibile din sponsorizări pentru organizațiile nonguvernamentale.Potrivit organizațiilor guvernamentale, cele mai mari companii din România care sunt și cei mai mari donatori vor mai putea redirecționa către sectorul nonguvernamental prin ANAF doar 10% din impozitul pe profit, adică jumătate din procentul redirecționat acum, întrucât se intenționează ca firmele să nu mai poată dona decât până la închiderea anului fiscal și nu și după.

Acest lucru va scădea cu peste 50% sponsorizările disponibile pentru ca majoritatea firmelor pot să doneze conform protocoalelor interne doar după încheierea perioadelor de raportare financiară internă, argumentează organizațiile nonguvernamentale.

O campanie împotriva ordonanței – Fără OUG, anti-ONG – a fost pornită de Asociația Dăruiește Viață pe platforma Declic.

Într-un apel către premierul Marce Ciolacu, Asociația cere ca activitatea organizațiilor non-guvernamentale și a mediului privat să nu fie subminată: ”Lăsați-ne să ne facem treaba. Să ajutăm acolo unde este nevoie. Să reacționăm rapid. Să împingem România înainte”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult