Acasa Actualitate-Interna OUG publicată în Monitorul Oficial, diferită de cea adoptată de Guvern. Ministru: O regretabilă eroare materială

OUG publicată în Monitorul Oficial, diferită de cea adoptată de Guvern. Ministru: O regretabilă eroare materială

scris de Misu Andrei
168 afisari

În Monitorul Oficial a apărut, marți, o ordonanță diferită față de cea adoptată de Guvern. Mai exact, o variantă inițială care a fost ulterior schimbată. Este vorba despre cea privind decontarea transportului elevilor, adoptată pe 4 februarie, în seara de dinaintea dezbaterii moțiunii de cenzură. În acest context, deputatul USR Cătălin Drulă a criticat Guvernul Orban, despre care a spus că a atins un nivel de incompetență pe care „nici măcar guvernele lui Dragnea nu l-au atins în vremurile de glorie ale lui Dănuț Andrușcă-ministru”.

Deputatul Cătălin Drulă a numit-o „guvernarea oglinzilor sparte”, deoarece „au adoptat 24 de OUG-uri care nici acum nu sunt în Monitorul Oficial și publicate”.

„O parte nu vor mai fi publicate niciodată pentru că au vicii grave de procedură. Și iată, culmea incompetenței, astăzi a fost publicată eronat o ordonanță în Monitor după o ciornă veche!”, a precizat el.

„Guvernarea PNL s-a dovedit o încropire de oglinzi și efecte speciale. O vreme a părut altceva prin temele reformiste preluate de la USR și societatea civilă doar de fațadă și prin cascadoriile de imagine ale miniștrilor. În ultimele săptămâni, am văzut cum această construcție a crăpat cam peste tot. Sub capotă, e altă față a aceleiași vechi clase politice. Vorba bancului vechi: oricum asamblezi piesele, tot USL iese”, a mai spus deputatul USR, pe pagina de Facebook.

„Foamea clientelei de partid, înlocuirea „alor lor” cu „ai noștri”. Disprețul față de consultare și dezbatere democratică în forme uneori chiar mai agresive decât ale PSD în vremurile rele. Prin Parlament sunt tineri demnitari PNL excitați de mirosul puterii care se comportă deja în tradiția faimosului „ciocu’ mic că noi suntem la putere acum”. Bâlbe și incoerențe în actul de guvernare, dosare care n-au făcut niciun pas înainte în 4 luni (ex. licitația autostrăzii Lugoj-Deva care e tot în aceeași stare – suspendată). Iar nivelul de incompetență al publicării unei ordonanțe greșite în Monitorul Oficial nici măcar guvernele lui Dragnea nu l-au atins în vremurile de glorie ale lui Dănuț Andrușcă-ministru”, a completat Cătălin Drulă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult