Acasa Actualitate-Interna Părinții vaccinați care au copii mai mari de 7 ani, infectați cu Covid, nu pot primi concediu plătit

Părinții vaccinați care au copii mai mari de 7 ani, infectați cu Covid, nu pot primi concediu plătit

scris de Misu Andrei
111 afisari

Părinții vaccinați ai copiilor cu vârsta peste șapte ani, care se infectează cu noul coronavirus, trec printr-o situație absurdă. Nu pot primi concediu plătit, deoarece sunt imunizați.

Situația lor nu este prevăzută de lege. Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate a transmis că modificarea poate fi făcută prin ordonanță de urgență dată de guvern. Însă, cum avem guvern interimar care nu poate adopta astfel de acte normative.

Varianta ar fi ca modificarea legislativă să fie făcută în Parlament, unde astfel de proceduri durează destul de mult.

Gindrovel Dumitra – președintele Grupului de Vaccinologie din Societatea Națională a Medicilor de Familie: „Vorbim despre părinții copiilor confirmați pozitiv și care au vârstă mai mare de 7 ani, care, dacă sunt vaccinați, nu vor intra în izolare.

Avem o schimbare de paradigmă, în sensul că. contacții persoanelor confirmate pozitiv, conform legislației anterioare, trebuiau să intre în carantină și beneficiau de concediu de carantină. După modificările metodologice, aceste persoane care sunt vaccinate nu vor intra în carantină. În această situație, un copil care se infectează și se îmbolnăvește, va fi izolat la domiciliu, iar părinții nu vor fi carantinați.

Pentru noi, medicii de familie, singura soluție pentru a da concediu medical acestor părinți pentru a sta acasă cu copilul se limitează la copiii cu vârstă mai mică de 7 ani, situație în care vor putea beneficia de concediu pentru creșterea copilului bolnav până la 7 ani sau a copilului cu handicap dacă are sub 18 ani.

În situația copiilor cu vârstă mai mare de 7 ani și n-au certificat de handicap, copiii sau părinții nu vor beneficia de certificat medical dacă sunt vaccinați”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult