Acasa Actualitate-Interna Parlamentul a majorat alocația de hrană pentru copiii din sistemul de protecție specială

Parlamentul a majorat alocația de hrană pentru copiii din sistemul de protecție specială

scris de Misu Andrei
66 Afisari

Premierul Nicolae Ciucă a salutat adoptarea de către Parlament a majorării alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de preotecție socială. Măsura, cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”, prevede majorarea la 22 de lei pe zi.

„Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”. De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Premierul spune că măsurile din pachetul decis în coaliție au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă și precizează că 40% din sume vor merge către măsuri sociale.

„Aceste măsuri, prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale”, a mai scris Ciucă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult