Acasa Actualitate-Interna Pensiile speciale vor fi impozitate cu 85%, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților

Pensiile speciale vor fi impozitate cu 85%, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților

scris de Misu Andrei
138 afisari

Parlamentul decide miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Proiectul PSD este susținut și de PNL, astfel, se conturează o largă majoritatea pentru adoptarea legii în Camera Deputaților, for decizional. Proiectul de lege privind impozitarea cu 85% a tuturor pensiilor speciale a primit raport favorabil în comisiile de specialitate. Urmează votul în plen.

„Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari”, a anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Conform actului normativ, după modificarea din comisii, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

1 comentariu

R. Daneel Olivaw 17-06-2020 - 16:01

Intreb si eu: li s-a permis celor cu pensii speciale urmatoarele lucruri:
1. inscrierea in Pilonul II de penssii?
2. desfasurarea oricaror alte activitati in afara celei de baza, activitati aducatoare de venituri? Si nu ma refer la activitate didactica sau agricola, pe terenul din spatele casei! E vestit cazul lui Grebla care crestea struti si ii vindea dar activitatea era incompatibila cu cea de judecator CCR!
3. cum justifica statul, vicisitudinile si restrictiile majore la care sunt pentru cei din MApN si MAI retributiile mici, acordate pe intreaga activitate, cu promisiunea unei pensii decente la batranete!
4. de ce nu s-a modificat limita de iesire la pensie, sa nu fie mai mica de 55 de ani, si de ce nu se elimina din lege toate exceptiile de orice fel, exceptii care permit cazuri de pensionari la 45 de ani!

Parerea mea: efectele acestei legi vor fi atat de perverse incat se vor propaga in toata societatea! va duce la „delasarea” fortelor din Sistemul de Ordine si Siguranta Nationala si „mafiotizarea” lui, prin silirea oamenilor din aceste sisteme la a-si aranja un pat caldut la pensie cu banii obtinuti pe cai mai mult ilegale prin exploatarea functiilor pe care sunt incadrati. Sa nu spuneti ca DNA va face si va drege! Aceasta lege ii afecteaza si pe ei!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult