Acasa Actualitate-Interna Persoanele cu alergii la mâncăruri, latex sau polen pot face vaccinul Pfizer-BioNTech

Persoanele cu alergii la mâncăruri, latex sau polen pot face vaccinul Pfizer-BioNTech

scris de Misu Andrei
119 afisari

Persoanele care au alergii la mâncăruri, latex, polen sau la substanțe care nu intră în componența vaccinului dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech pot face acest vaccin, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

Persoanele care au avut reacții severe la vaccinurile anterioare sau la medicamentele injectabile pot face vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, dar ar trebui să discute riscurile cu medicii lor și să fie monitorizate timp de 30 de minute după administrare, potrivit CDC:

Declarația reprezintă o schimbare de pozițiedeoarece CDC reccomandase anterior ca persoanele alergice să nu fie vaccinate, relatează Mediafax.

În timpul unui webinar cu mai mulți medici, oficialii CDC au spus că pacienții cu antecedente de reacții alergic severe ar trebui să ia măsuri de precauție din cauza a două cazuri de anafilaxie la lucrătorii din domeniul sănătății britanici care au făcut vaccinul Pfizer-BioNTech.

Oamenii care raportează aceste tipuri de reacții anafilactice la alte vaccinuri sau soluții injectabile pot primi vaccinul, dar ar trebui să fie sfătuiți cu privire la riscuri și să echilibreze aceste riscuri cu beneficiile vaccinării”, a spus Sarah Mbaeyi, ofițer medical la Centrul Național al CDC pentru Imunizare și Boli Respiratorii.

Mbaeyi a spus că persoanele cu alte tipuri de alergii – la alimente, latex, polen sau alte substanțe – nu trebuie să ia măsuri speciale de precauție și li se recomandă să facă vaccinul Pfizer / BioNTech.

Ghidul diferă de instrucțiunile emise de autoritățile de reglementare britanice, care au avertizat că vaccinul anti-COVID este contraindicat persoanelor care suferă de alergii severe. Avertismentul a venit de la Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie.

În SUA, autoritățile de reglementare recomandă evitarea vaccinului doar pentru persoanele cu alergie la una din componentele specifice ale vaccinului Pfizer-BioNTech.

Reacțiile alergice severe la vaccinuri sunt extrem de rare și au fost rare și în timpul studiului Pfizer-BioNTech, care a exclus persoanele cu antecedente de anafilaxie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult