Acasa Actualitate-Interna Peste 100 de români, în continuare blocați pe Aeroportul Cancun din Mexic

Peste 100 de români, în continuare blocați pe Aeroportul Cancun din Mexic

scris de Misu Andrei
86 Afisari

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a acuzat miercuri atitudinea autorităților mexicane de a bloca „arbitrar” sute de turiști români pe Aeroportul din Cancun, unde au fost ținuți în condiții improprii, fără apă și hrană. Mai mult, românii au acuzat abuzuri ale polițiștilor de frontieră mexicani, aceștia vorbind doar în limba spaniolă. Totodată, ministrul român a precizat că s-au făcut demersuri pe lângă compania Lufthansa pentru a trimite o aeronavă mai mare, pentru ca cei 114 români care se află în continuare acolo să fie aduși mai repede în țară.

Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe

În acest moment sunt 114 cetățeni români aflați pe Aeroportul din Cancun, iar alți 102 au fost întorși în țară, a precizat Bogdan Aurescu, într-o conferință de presă.

„Suntem profund preocupați de situația cu care s-au confruntat cetățenii români care planificau vacanța în Mexic și care sunt afectați de deciziile recente ale autorităților mexicane. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, este o atitudine neprietenoasă din partea autorităților mexicane față de cetățenii români. Este o situație care riscă să ducă Mexicul la pierderea de turiști, de bani și de credibilitate ca destinație de călătorie prin astfel de acțiuni”, a afirmat ministrul român de Externe.

„Noi am semnalat deja acest lucru ambasadorului mexican la București în cursul zilei de ieri, solicitând în regim de urgență clarificarea motivelor acestor decizii și sistarea acestor măsuri arbitrare în cele mai multe cazuri. Ambasada României la Mexico City a făcut demersuri hotărâte pe lângă autoritățile mexicane și în cursul zilei de astăzi voi transmite un mesaj omologului meu mexican în care voi reitera faptul că aceste decizii nu pot să fie arbitrare, trebuie să fie foarte clar fundamentate, să aibă la bază evaluări individuale de la caz la caz. Am solicitat și voi continua o abordare transparentă și predictibilă mai ales în contextul pandemic actual”, a adăugat Aurescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS