Acasa Actualitate-Interna Peste 7.000 de oameni au fost sancționați in 24 de ore pentru că nu purtau mască

Peste 7.000 de oameni au fost sancționați in 24 de ore pentru că nu purtau mască

scris de Misu Andrei
85 afisari

Mii de polițiști și jandarmi au făcut controale în toată țara, pentru a vedea în ce măsură sunt respectate regulile de protecție împotriva coronavirusului. Au fost date aproape 8.500 de amenzi, între care 7.000 au fost pentru cei care nu purtau masca de protecție.

Au fost făcute peste 1.400 de acțiuni de control, mai ales în zonele cu restricții în cele cu risc epidemiologic ridicat.

Verificările au vizat 7.360 de operatori economici și peste 13.000 de obiective de interes, dintre care 4.900 de restaurante, terase și fast-food-uri. Au mai fost verificați și 204 operatori transport persoane.

De asemenea, au fost verificate peste 97.000 de persoane, fiind identificate aproximativ 8.300 care nu respectau măsurile de protecție sanitară.

În ultimele 24 de ore, au fost date aproape 8.500 de amenzi, în valoare totală de 1,8 milioane de lei, potrivit Ministerului de Interne.

Aproximativ 7.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, iar în jur de 1.500 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor de circulație sau pentru încălcarea măsurilor privind organizarea activității de transport a persoanelor, pentru organizarea sau participarea la evenimente publice ori private

Au fost întocmite șase dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dintre care unul la nivelul municipiului București.

La acțiunile de control au participat peste 6.500 de polițiști, 4.300 de jandarmi, 1.500 de cadre ISU, 160 de polițiști de frontieră și aproximativ 2.000 de polițiști locali, precum și personal din cadrul Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii, Ministerului Transporturilor și de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și ANSVSA.

În ultimele 24 de ore, 14 de persoane au sunat la linia telefonică gratuită dedicată sesizării situațiilor de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară. Alte cinci sesizări însoțite de imagini au fost direcționate pentru verificări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult