Acasa Actualitate-Interna Petre Daea: Toată suprafața de grâu a fost recoltată, avem suficient pentru consumul intern și pentru export

Petre Daea: Toată suprafața de grâu a fost recoltată, avem suficient pentru consumul intern și pentru export

scris de Misu Andrei
53 afisari

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că s-a încheiat recoltarea culturii de grâu și că producția asigură consumul integral al țării.

Petre Daea
foto:facebook.com

„Am recoltat toată suprafața de grâu, producția e în magazii. Producția la grâu asigură consumul integral al țării și disponibilitatea pentru export. Întreaga producție este înmagazinată și păstrată în depozite, la fermieri și la procesatori. A început și recoltarea de floarea-soarelui. La floarea-soarelui e prima dată când începem la această dată, seceta pedologică și temperaturile ridicate au accelerat procesele de coacere și dezvoltare.

Am început în 5 județe, întreaga producție va fi depozitată imediat. Am început pe suprafețele afectate, de acolo de unde natura ne-a indicat să facem asta”, a spus Daea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult