Acasa Actualitate-Interna Pfizer şi Moderna verifică dacă vaccinurile anti-COVID-19 acoperă și noua tulpină apărută în Marea Britanie

Pfizer şi Moderna verifică dacă vaccinurile anti-COVID-19 acoperă și noua tulpină apărută în Marea Britanie

scris de Misu Andrei
99 afisari

Companiile Pfizer şi Moderna verifică dacă vaccinurile pe care le-au dezvoltat împotriva COVID-19 sunt eficiente şi împotriva noii tulpini cu răspândire mai rapidă a coronavirusului apărută în Marea Britanie, informează Agerpres, care citează Reuters.

Moderna se aşteaptă ca imunitatea dezvoltată de vaccinul său să protejeze şi împotriva noii tulpini şi efectuează mai multe teste în următoarele săptămâni pentru a confirma eficienţa vaccinului său, a declarat compania într-un comunicat transmis CNN.

Pfizer a declarat că „strânge date” în legătură cu cât de bine probele de sânge de la persoanele imunizate cu vaccinul său „pot fi capabile să neutralizeze noua tulpină apărută în Marea Britanie”, potrivit sursei citate.

Pfizer şi Moderna nu au răspuns imediat la o solicitare din partea Reuters pentru declaraţii.

Descoperirea noii tulpini de COVID-19 a provocat un nou val de panică în mijlocul unei pandemii care a ucis aproximativ 1,7 milioane de persoane şi a infectat peste 77,15 milioane în întreaga lume.

Principala îngrijorare este că noua tulpină a COVID-19 este cu 40% -70% mai contagioasă.

1 comentariu

jean 22-12-2020 - 19:09

Marea îngrijorare este că toate deciziile le iau niște psihopați

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult