Acasa Actualitate-Interna Ploi și vânt în toată țara, până sâmbătă. Ninsori la munte

Ploi și vânt în toată țara, până sâmbătă. Ninsori la munte

scris de Misu Andrei
92 afisari

Vremea din zilele următoare aduce ploi, vânt și valori termice scăzute, anunță meteorologii. ANM a emis o informare meteo valabilă pentru toată țara până sâmbătă.

ANM a emis o informare meteo de ploi și vânt valabilă de joi, ora 10.00, până sâmbătă, ora 10.00. În următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare va ploua în cantități însemnate, iar valorile termice vor scădea considerabil.

De joi, ora 10.00, până sâmbătă, ora 10.00, vor fi precipitații, joi (7 ianuarie) local în nord, centru și nordest, iar din a doua parte a nopții de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a țării.

Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15…25 l/mp.

Vor predomina ploile, iar vineri (8 ianuarie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania și Moldova, unde se va depune strat de zăpadă.

Ninsori la munte

La munte, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60…80 km/h, spulberând zăpada, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…50 km/h.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS