Acasa Actualitate-Interna PNL: Creșterea pensiilor va atinge limita de 9,4% din PIB

PNL: Creșterea pensiilor va atinge limita de 9,4% din PIB

scris de Misu Andrei
96 Afisari

Noul purtător de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, luni, după ședința conducerii PNL, că propunerea bugetui de stat va fi prezentată până pe data de 20 decembrie în Parlament pentru dezbatere și vot. El a reafirmat angajamentul că nu vor exista noi taxe pentru 2022 și totodată că ținta de deficit a executivului este în limita a 5,84%. Totodată, acesta a spus că majorarea programată a pensiilor de la 1 ianuarie va duce la cheltuieli de 9,4% din PIB, care este un prag agreat cu Comisia Europeană și nu trebuie depășit.

„Premierul Nicolae Ciucă ne-a asigurat astăzi că până pe data de 20 decembrie legea sau propunerea pentru Legea bugetului de stat va fi prezentă în Parlamentul României pentru fi dezbătută şi, bineînţeles, adoptată la timp”, a afirmat Ionuţ Stroe la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Legat de strategia fiscal-bugetară pe 2022, el a precizat că în cadrul BEx al PNL s-a reafirmat poziţia potrivit căreia nu vor exista noi taxe în bugetul pe anul viitor.

„Ţinem foarte mult la acest lucru”, a spus Stroe.

Acesta a spus că ținta de deficit bugetar a guvernului este în limita a 5,84%.

„Am vorbit de reformarea sistemului de pensii și alte reforme pe care ne-am angajat ca stat în raport cu Comisia Europeană și prevăzute în PNRR, dar nu în detaliu.

Creșterea pensiilor va determina atingerea pragului de 9,4% (din PIB – n.red.) pe care l-am angajat în dialogul cu Comisia. Trebuie să ținem cont de acest lucru având în vedere construcția bugetară și să încercăm să nu depășim această limită”, a mai spus Stroe.

1 comentariu

Maniceanu Valentin 10-12-2021 - 12:08

Promisiuni peste promisiuni. Oricum, ca un pensionar sa poata trai decent, ar trebui sa aiba o pensie de cel putin 2000 ron lunar. In schimb, in armata sau politie o pensie de peste 4000 ron nu este suficient.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult