Acasa Actualitate-Interna PNRR a fost publicat. Cîțu: Trebuie să guvernăm și după 2024 să ne asigurăm că e implementat

PNRR a fost publicat. Cîțu: Trebuie să guvernăm și după 2024 să ne asigurăm că e implementat

scris de Misu Andrei
108 afisari

Planul Național de Reziliență și Redresare a fost pus în dezbatere publică pe pagina de internet a Ministerului Proiectelor Europene, după o primă aprobare în Guvern. Săptămâna viitoare Executivul urmează să aprobe și memorandumul în baza căruia va negocia cu Comisia Europeană. Premierul a precizat că Planul va fi prezentat și în Parlament. 

„După bugetul României PNRR a fost al doilea test al acestei coaliții și arată clar că această coaliție este unită și puternică. Planul este până în 2026, deci trebuie să fim aici și după 2024 să ne asigurăm că PNRR este implementat. Avem astăzi pentru dezbatere publică un Plan Național care reprezintă prioritățile României astăzi. Alocăm resurse importante pentru infrastructură, vrem să facem spitale noi, rețeaua de gaze și măsuri sociale. O reformă de care România are nevoie. O șansă pe care nu o putem rata. Astăzi intrăm în dezbatere publică și toată lumea va vedea programul. Săptămâna viitoare adoptăm mandatul de negociere pentru acest program. Planul a fost prezentat în Parlament în comisii și va fi prezentat din nou”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern.

Potrivit documentului, Guvernul a bugetat cheltuieli de 41,143 miliarde de lei, mai mari decât suma destinată României. În urmă cu o săptămână, ministrul Cristian Ghinea susținea în Parlament că România va primi pentru Planul Național de Redresare și Reziliență doar 29,2 miliarde de euro, în loc de 30,5 miliarde de euro suma anunțată inițial de președinte și Guvern.

Ministrul a declarat că s-a luat decizia alocării unei sume mai mari pentru a avea „o marjă de negociere”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult