Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ședința CSAT privind tragedia aviatică din Apuseni, convocată duminică

Ședința CSAT privind tragedia aviatică din Apuseni, convocată duminică

scris de C.S.
115 Afisari

Ședința CSAT (Consiliului Suprem de Apărare a Ţării) pe tema tragediei aviatice în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și o studentă la medicină va avea loc duminică, la ora 16:00. Întrunirea a fost convocată chiar de președintele Traian Băsescu, ca urmare a solicitării făcute de premierul Victor Ponta.

Ședință CSAT, convocată duminică de președintele Traian Băsescu. (foto: mediafax)

Ordinea de zi a şedintei CSAT cuprinde Raportul privind gestionarea de către autorităţile administraţiei publice cu responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, conform legislaţiei în vigoare, a evenimentului de aviaţie din data de 20.01.2014 în care a fost implicată aeronava BN-2, înregistrată YR-BRP, prezentat de premier, precum şi Raportul directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale privind activităţile desfăşurate conform legilor, metodologiilor şi procedurilor interinstituţionale existente în legătură cu evenimentul aviatic din data de 20.01.2014 în care a fost implicată aeronava BN-2, înregistrată YR-BRP, prezentat de directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Duminică, premierul a anunţat că a transmis solicitarea de convocare a CSAT, menţionând că data în care va fi programată această reuniune urmează să fie stabilită de către preşedintele Traian Băsescu. Victor Ponta va cere demiterea şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.

Conform Legii de organizare, preşedintele României îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, iar primul-ministru îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se convoacă de preşedintele acestuia, trimestrial sau ori de câte ori este necesar, dar poate fi convocat şi la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul membrilor săi.

Consiliul lucrează în prezenţa a cel puţin două treimi din numărul membrilor săi şi adoptă hotărâri prin consens.

1 comentariu

Pungescu Gazian 29-01-2014 - 02:40

Duminica???
Dar mitropolitul ce parere are despre acest pacat?
Daca scapa numai cu afurisenie pe o luna si post greu, mare lucru!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS