Acasa Actualitate-InternaPolitica interna ȘOC: Laszlo Tokes compară situația secuilor cu criza din Crimeea

ȘOC: Laszlo Tokes compară situația secuilor cu criza din Crimeea

scris de C.S.
3 afisari

Laszlo Tokes șochează din nou. Europarlamentarul a comparat situaţia secuilor din România cu cea a ruşilor din Crimeea.

Laszlo Tokes face o nouă declaraţie iresponsabilă.

Tokes nu s-a oprit însă aici, şi a solicitat susţinerea instituţiilor europene pentru obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Europarlamentarul român de origine maghiară spune, de asemenea, că secuii au devenit minoritari „pe propriul teritoriu”, ca şi ruşii din Crimeea.

Astfel, Tokes a denunţat de la tribuna Parlamentului European „politica de asimilare dus de guvernul din România”.

Eurodeputatul UDMR Csaba Sogor a abordat şi el subiectul în cadrul aceleiaşi proceduri, menţionând că participanţii de la marşul din Târgu Mureş au cerut statut de regiune autonomă specială pentru Ţinutul Secuiesc, cu respectarea integrităţii teritoriale a României.

Peste 4.000 de persoane care au participat la comemorarea secuilor martiri, pornind, luni seara, într-un marş neautorizat pe străzile din Târgu Mureş. Organizatorul manifestării, liderul Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs, a cerut participanţilor la comemorarea din cartierul 22 Decembrie să se îndrepte pe trotuare către Prefectura Mureş, pentru a depune o petiţie prin care se solicită autonomia Ţinutului Secuiesc.

În timpul marşului, o serie de membri ai Organizaţiei 64 de Comitate au scandat lozinci cu caracter xenofob, iar în zona pieţei din cartierul 22 decembrie s-au îmbrâncit cu jandarmii. Marşul s-a încheiat după circa două ore, fără incidente majore.

14 comentarii

salut 11-03-2014 - 17:05

Asta are un stol. Cu-cuuu!

UnUL 11-03-2014 - 17:37

M-am hotărât: îmi iau un ceas cu Salaud, face cucu! foarte convingător.

salut 11-03-2014 - 18:31

Ma admiri, secatura ramolita!
Ia baga putina viteza si fa-mi un poem. De data asta sa aiba peste 14 strofe. D’alea de handicapat, cum faceai odata, cand „Crin” (noul cur de pupat) era „cacarau”: „foaie verde de dudau/ ma-ntalnii cu cacarau…”

ancuta 11-03-2014 - 20:48

Evident asa cum hotul striga “hotii!” tot asa scarna zblobette psihopata laberala, devine vajnica sugatoare de puroi hemoroiDANVIOREL!
Ma scarnavie antenista, psihopat cu burdihanul plin de puroi gras hemoroidal danvoiculescian, mars fortzat, legat la gropa cu var! Nestins. Apoi apa, cu cana!
Dracu’ sa te pieptene de creier viermuind.

salut 11-03-2014 - 20:54

Cu-cuuuu

ValVerde 11-03-2014 - 20:55

Esti cu 6 minute inainte…nici de cuc nu esti bun !

jorj 11-03-2014 - 20:27

sa te f.t jigodie bistos

un crestin 11-03-2014 - 20:38

Ce v-am spus mai deunazi ? Dupa primavara ucraineana, urmeaza primavara transilvana…

Sarpele neadormit.

briel 11-03-2014 - 21:59

Mie-mi pare rau ca s-au scris comentarii la stirea asta. Ar trebui dat cu flit la tot ce vine de la talambul asta. Marsurile si petitiile tratate la fel, ca si cand am fi surzi si muti.

un crestin 16-03-2014 - 08:05

Degeaba am fi noi surzi si muti
ca ue nu e.
Armata de Erji si Roji lucreaza si zic ca-i nogyon szeretlek.
Es finom.

digital 11-03-2014 - 20:49

ar merge un gulaș condimentat cu 7,62 mm, măcar de 15 martie, după aia un vin roșu de la Focșani!
apoi …Sărbătoare Națională!

ancuta 11-03-2014 - 20:51

comunistoid rusnac!

Virgiliu Soare 12-03-2014 - 08:39

Preotul Lazlo Tokes simte in aer miros de praf de pusca si jubileaza. Evenimentele din Ucraina ii dau apa la moara. Si macina! De! Atat il duce mintea! Problema e ca acest popa a colaborat inca din vremea dictaturilor comnuiste atat cu Securitatea R.P.U. (AVO) cat si cu Securitatea romana. Deci era cunoscuta inca de pe atunci activitatea antiromaneasca, patologica. Ca este promovat de actuala conducere ungara e de inteles. E vorba de o coalitie nationalista si antieuropeana aflata temporar la conducereatarii „surori si prietene”. Ceea ce a fost de neinteles este ca elanul iredentist i-a fost alimentat si de o seama de politicieni romani pentru varii interese conjuncturale. Devenit om politic european, domnul Laszlo Tokes face ce stie: multa galagie, colporteaza tone de minciuni, poate s-o adauga ceva la cele peste noua decenii de activitate unguresca antiromaneasca, deocamdata cam fara rezultate. Dar mirosul de praf de pusca il furnica pe batranel. Dar nu sa puna dumnealui mana pe arma. El trebuie sa apuce lungi si inutile batraneti langa mult prea tanara noua nevasta, care-l divinizeaza. Sa se intample acest lucru intre tinerii romani si secui (care tot prin acesta politica dusa de secole de unguri, si-au pierdut identitatea turanica si au adoptat limba si cultura maghiara, pentru care -iata!- trebuie sa se sacrifice). Ca asa vrea popa. (Si cateva alte secaturi de prin preajma!) Ati devenit cam transparent, parinte! Uciga-te toaca!

pathfinder 12-03-2014 - 08:57

Like!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult