Acasa Actualitate-InternaPolitica interna „Reformiștii din PDL” au suferit o înfrângere amară

„Reformiștii din PDL” au suferit o înfrângere amară

scris de Z.V.
2 afisari

„Grupul celor trei reformiști” din PDL a primit o lecție severă în ședința Consiliului Național de Coordonare. Au fost lăsați singuri în fața tăvălugului majorității, care i-a strivit.

Reformiștii primesc o lovitură puternică în PDLMonica Macovei, Cristian Preda și Sever Voinescu au fost singurii care au votat împotriva noului statut al partidului, acuzând că în document ar fi fost introduse criterii de integritate „golite de conținut”.

Pentru noul statut au fost aproape 500 dintre participanți.

Criteriile de integritate, cum ar fi suspendarea sau excluderea din partid ca urmare a cercetării penale a unui membru sau a trimiterii sale în judecată, au fost pasate în grija viitoarei conduceri, care urmează să elaboreze un „cod etic”.

„Această amânare pentru la vară este o lipsă de responsabilitate, a acuzat Monica Macovei. Ea s-a arătat intrigată și de scoaterea din statut a prevederii ca angajații fostei Securități să nu fie primiți în PDL.

Insistența celor trei l-a scos din sărite pe Vasile Blaga: „Unii au venit azi aici să vadă noaptea cuţitelor lungi, măcel, sânge pe pereţi. Discutăm, dar dacă decizia a fost luată nu vreau să citesc pe blog că am fost la altă şedinţă. Decizia trebuie respectată.(…) Am avut un statut pe care n-am fost în stare să-l respectăm. Cei care nu respectă deciziile politice trebuie sancţionaţi. Şi asta scrie în statut”, a declarat fostul ministru de Interne, citat de Evenimentul zilei.

Discursul lui Blaga a semănat surprinzător de mult cu cel al PSD sau PNL: „Nu procurorul hotărăşte cine e vinovat, ci judecătorul care dă cu ciocanul în masă”.

La rândul său, Radu Berceanu a atacat dur: „Pe vremea când unii erau procurori comunişti şi lucrau mână în mână cu securitatea, eu eram cercetat de securitate”, cu aluzie la trecutul de procuror al lui Macovei.

Surprinzătoare a fost și poziția lui Traian Ungureanu, care, sub acoperirea apelului la unitatea partidului, l-a atacat pe Traian Băsescu: „Nu trebuie să intrăm în campanie cu un partid rupt de Băsescu!”

3 comentarii

Morkova Vesela 05-03-2011 - 18:07

Nici o grija Huhule, te vom salva. O sa primesti un email cifrat, password-ul este BasescuPDL. Sa pui un ghiveci cu o planta in geamul de la bucatarie ca sa stim ca esti de acord.

Mao 06-03-2011 - 10:37

M. Macovei vorbeste despre moralitate? S-a uitat ce a facut cand era lministreasa? Si in general, cum vorbesc astia de la PDL de moralitate? Ideea „reformistilor” este urmatoarea: Faceti-va de cap, baieti si fete, dar care calca pe bec, adica e prins, zboara!

Huhu Ciu 06-03-2011 - 15:05

Corect!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult