Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Băsescu, despre Curtea de Conturi: Ca primar am avut probleme

UPDATE Băsescu, despre Curtea de Conturi: Ca primar am avut probleme

scris de S. P.
7 afisari

UPDATE Aniversarea  a 150 de la în fiinţarea Curţii de Conturi are loc  în sala de plen a Camerei Deputaţilor, în prezenţa a numeroşi oficiali români şi străini.

Băsescu, Ponta, Isărescu, Patriarhul BOR, la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi

Băsescu, Ponta, Isărescu, Patriarhul BOR, la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi (foto:cotidianul.ro)

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la ședința de aniversare a 150 de ani de la înființarea Curții de Conturi, că atunci când a fost primar al Capitalei a avut probleme la controalele efectuate de această instituție.

„În activitatea mea și ca ministru, și ca primar general al Capitalei, și ca președinte al României, unul dintre elementele de mândrie a fost întotdeauna descărcarea de gestiune dată de Curtea de Conturi. Ca primar am avut și probleme. Trebuie să recunoaștem că nu întotdeauna reușim să fim perfecți în activitatea noastră ca ordonatori de credite, dar mulțumesc și azi Curții de Conturi pentru recomandările făcute și care m-au ajutat să recuperez până la ultimul leu din banii care fuseseră cheltuiți fără respectarea integrală a normelor de utilizare”, a afirmat Băsescu.

El a arătat, însă, că în instituțiile mari erorile sunt „inerente” și este important ca ele să fie tratate cu seriozitate.

„Important este ca lucrurile să fie tratate de instituțiile auditate cu seriozitate, cu responsabilitate, iar atunci când nu o fac trebuie să meargă în fața justiției pentru că banul public nu este al ordonatorului de credite, ci este ban public și el trebuie să aducă eficiență maximă în utilizarea lui”, a spus șeful statului, citat de Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, Patriarhul BOR, Daniel, participă vineri la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi.

La sosirea la Palatul Parlamentului, preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea,  şi de preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu.

În sală, preşedintele a dat mâna cu majoritatea oficialilor prezenţi, inclusiv cu premierul Victor Ponta  şi membrii Cabinetului, relatează Mediafax.

6 comentarii

mircea 06-06-2014 - 10:49

aoleo a fost demis Vasile Mircea Zegrean marele ne specialist de la ISCIR care atunci cand a fost numit a triplat taxa pentru ascensoare,competenta da sat,clan si second hand

pathfinder 06-06-2014 - 11:53

Zegrean a lucrat la ISCIR?
Interesant!!!
Merita investigat…

mircea 06-06-2014 - 13:37

Vasile Mircea Zegrean este inginer textilist

pathfinder 06-06-2014 - 13:44

Si ce cauta la ISCIR?
Ce ite tesea el acolo, ma rog?!?

mircea 06-06-2014 - 14:43

scame pe salariu mare doar e frate cu Augustin jurist specializat in fasole.Inca o dovada ca Basescu nu stie sa citeste la fel ca EBA,a citit de 4 ori CCR in loc de curtea de conturi incultura la nivel inalt neamule nu gluma

pathfinder 06-06-2014 - 14:48

La ISCIR salariul, asa cum este el, e maxim 30-40% din venit.
S-a invartit bine Zegreanu’ asta.
Mama lor!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult