Acasa Actualitate-InternaPolitica interna 29 iulie, referendum pentru demiterea lui Băsescu

29 iulie, referendum pentru demiterea lui Băsescu

scris de A.B.
14 afisari

E bătut în cuie. 29 iulie, referendum pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

alegeri

foto: mesagerdeconstanta.ro

Românii sunt chemaţi la urne pe 29 iulie pentru a vota pro sau contra demiterii preşedintelui Băsescu. Guvernul va cheltui o sumă estimată la acest moment la 95 milioane lei pentru organizarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, banii urmând să fie alocaţi din Fondul de rezervă bugetară, a spus ministrul Paul Dobre pentru Mediafax. În prezent, cheltuielile totale impuse de organizarea referendumului sunt estimate la aproximativ 95 milioane lei, dar în condiţiile în care vor fi deschise secţii de vot şi în străinătate, deja fiind realizate şi unele economii, a completat ministrul. La rândul său, premierul Ponta a spus că votul la referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu va putea fi exercitat oriunde în ţară, fără să mai existe obligativitatea ca votul să fie exprimat doar într-o anumită circumscripţie electorală. El a apreciat că, din punct de vedere organizatoric, lucrurile sunt mult mai simple decât la alegerile locale. „Din punct de vedere organizatoric, cred că lucrurile sunt mult mai simple: este un singur buletin de vot, o întrebare foarte simplă «Da» sau «Nu», se poate vota în toată ţara, nu mai există obligativitatea de a vota doar în circumscripţia electorală”, a spus Ponta, în şedinţa de sâmbătă a Guvernului.

Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a modificat Legea referendumului, stabilind că preşedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor participanţi, elimină sintagma la nivelul ţării legată de voturile exprimate. Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, a precizat astfel că a fost eliminată discriminarea prin care cetăţenii români, aflaţi în străinătate, nu puteau vota la referendum şi erau valabile doar voturile exprimate pe teritoriul naţional. Sursele citate au mai declarat că unele circumscripţii electorale vor fi redesenate, pentru şedinţa de sâmbătă a Guvernului fiind pregătite şase proiecte de hotărâri pentru organizarea referendumului. În 2007, la primul referendum de demitere din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, Guvernul a anunţat costuri de 60 milioane lei pentru organizarea scrutinului.

21 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-07-2012 - 14:05

IN 29 Iulie ,piaza -rea va fi DEMIS ! ROMANIA si ROMANI au DREPT la VIATA !

Dan IORGULESCU 09-07-2012 - 08:38

DA, pentru binele tarii basescu TREBUIE sa fie DEMIS!. A fost un sarlatan, un sef de haita inconjurat numai de servitori, slugi care l-au ascultat orbeste stiind ca astfel vor primi o halca din ROMANIA. Ca si in cazul lui ceausescu, alaturi de el nu a putut rezista nici un om INTELIGENT. Numai cei care l-au cunoscut personal si-au putut da seama ce caracter josnic are acest competent marinar. Sa se duca pe mare DUPA ce va iesi din PUSCARIE. In istorie va ramane ca o MARE RUSINE pentru ROMANIA !!

camelia 07-07-2012 - 17:32

nu credeam ca am sa spun asta, dar doresc sa cistige Basescu la referendum, iar javra de Crin sa se tina de cuvint si sa iasa din politica, dupa care, societatea civila sa-l oblige pe maimuta Ponta sa-si dea demisia pentru furtul academic, si sa scapam de cele trei tumori canceroase ale Romaniei: Ponta, Crin, Base. Asa sa ne ajute Dumnezeu.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-07-2012 - 17:43

Tocmai tu ,pomenesti si invoci pe S F A N T U L D U M N E Z E U ! Movuliu-diliu si agramat /a , spala putina si qerhanaua ca imputzi aerul , miroase deja a …hirinca ! Dedeul sa delege pe altcineva care sa nu fie atat de agramat/a si nespalat/a !Si nu uita OTH reappa , caracaleanul este cel mai josnic impostor vandut demult la exxKorsarul POPEYE ! Scursoare dementh/A!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-07-2012 - 22:28

Esti ELEVATA scursoarea dandiaconescian/a ! In TOMBERON -TV OTHreappa sa va arunce si un abecedar !Iar ,tu scursoare nu mai ai nici atatzia Phlocii in zona inghinala cate clase !

gogu 08-07-2012 - 17:15

mai parpanghele,vorbeste romaneste taica!

urbos 07-07-2012 - 18:10

Vierme, handiccapatul mintal DD i-o suge degeaba Kiorului. E bine ca acum va dati pe fata.
E bine si ca ne vom bucura cu atat mai mult, vazandu-va cum va zvarcoliti ca niste taraturi, caci animalul de la Cotroceni e PA definitiv! O sa va dam foc.

DXN 07-07-2012 - 18:15

dobre,
nu poti scoate din tine dacat dejectii!
Ai omorat destui in decembrie ’89, incat sa doresti moartea tuturor!
CRIMINALULE!

urbos 07-07-2012 - 18:19

Din pacate am ratat cam multe taraturi, altfel nu mai grohaiai nici tu nici Bashina in ziua de azi. Dar, mai bine mai tarziu, decat niciodata.

DXN 07-07-2012 - 18:24

dobre, sobrule, am vorbit cu seful biroului de la arhive, de la orizont!!!
De pe vremea cand iti faceai veacu’ la unitatea -marea unitate- a SMFT!
Meriti un „accident” intre Oreavu si RS!
Ce zici, merge?

Ciu Huhu 07-07-2012 - 19:49

Jos tiganul DD, jos tigania PP DD!!!!!!!!!

DXN 07-07-2012 - 18:14

!!!!
Excelent!

Ciu Huhu 07-07-2012 - 19:51

Ba evreu fara creier, esti bine platit de dictatorul Basescu!!

digital 07-07-2012 - 23:54

măi ciuhule,cameluța trebuie tratată doar cu morkovel tânăr,în lipsă,e isterică și-și pierde controlul!

Ciu Huhu 07-07-2012 - 19:55

Ma cac in gura ma-tii, care a fatat un gunoi ca tine!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-07-2012 - 22:11

…..batista pe tzambal ! alamicu !

jan dinu 07-07-2012 - 22:18

News from Republic of Magraonia ….”
Presedintele -Traian Basescu – este reinstalat in
functie ca shef de stat – ROMANIA – !!
„PORUMBACU ” l-a luat dracu !
Documentele despre el …apar in circa 2-3 saptamini
JD-USA
… „

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-07-2012 - 22:32

…Dinosaurianule , te imbogatesti tu din deverul cules dintre bucile Hunga bungaroaiei ! How-mach una …KOMPLEKTA cu Juliska !

jan dinu 07-07-2012 - 22:25

Esti tu pshiholog …dar ai ajuns -pisalog – cu diagnostic „narod”…!
Schimba placa ca ca s-a stricat – AKU- !
JD-USA

Constantin Răduţ 07-07-2012 - 22:46

Stolojan, denuntator? Rusinos personaj!
Aud si citesc despre ispravile batranului europarlamentar Teodor Stolojan. Deci, Stolojan s-a apucat sa trimita scrisori prin colturile Europei pentru a-si apara “protectorul”, pe Traian Basescu. Este, pentru mine, unul dintre cei care l-au cunoscut in perioada sa de “inaltare” politica, nu doar un semn de mirare, ci si unul de intrebare. De mirare, ca T.S. se preteaza la acte de minciuna si neadevar, scriind si vorbind in stilul sau agramat si zgronturos ca Romania este in pericol. Ca Romania se afla in afara regulilor democratice. Semnul de intrebare mi-l aduce in fata pe acest personaj care a cedat “psihic” lui Traian Basescu, pentru a asigura ascendenta la putere a acestuia din urma, in conditiile in care el, T. Stolojan, stia ca nu este in stare de a conduce, de a avea echipa si de a “stapani” peste o tara care nu inseamna doar contabilitate, fie ea si valutara. Cred ca fostii sai colegi de la Finante, cati or mai fi in viata, se crucesc de faptul va acest personaj a ajuns sa fie persoana publica de etnie romana care isi blameaza propria tara. Aceasta deoarece T.S. nu era in stare sa ia nicio decizie de unul singur, si nici nu s-a afirmat ca personalitate cu tarie morala, culturala si politica in fata unor evenimente majore.
Il cunosc pe Teodor Stolojan de cand îi scriam, in anii ’90, articole intr-un ziar central, i le publicam si apoi ii duceam cu gentuta mea de ziarist onorariul pentru serialul publicat cu tema “Ce stim despre economia de piata”. Un tip mercantil si “infundat”, care nu cred ca imi multumea macar, dar isi numara banutii pana la ultimul sfant. Asa o fi facut si avere dupa aceea. Publicarea catorva duzini de articole in ziarul la care lucram, scrise de mine si semnate de el (se mai practica si azi ”obiceiul”) l-a facut remarcat de politicienii vremii si a fost luat la ochi atunci cand a cazut Petre Roman, iar tara se afla in colaps economic. S-a creat un mit despre faptul ca Teo – cum ii ziceau cei apropiati – ar fi salvat tara. Nu, nu este asa. Teodor Stolojan s-a afirmat inca de atunci ca un individ lipsit de personalitate deoarece, precum adesea imi spunea, ii tremura fundul cand presedintele sau sefii de partid ii aruncau ordine telefonice pentru a-l “indruma” ce si cum trebuie sa gestioneze criza de atunci.
Ma astepatm ca, dupa multi ani, sa intalnesc un alt Stoloijan, mai puternic, stapan pe propriile decizii. Ei, nu, spre dezamagirea mea era si este mereu “jucat” de personaje pe care Traian Basescu stia cum sa le indemne pentru ca “slujitorul” lui sa nu sufle o vorba despre cum i-a cedat “puterea” in octombrie 2004. A intrat, apoi, slujbas la stapan, asa cum a fost intreaga sa viata, fara sa cracneasca si fara a cere favoruri pentru ca avea in spate – si are si acum -, multe “bube”, precum afacerea Megapower, afacerea ALRO si altele stiute numai in cercuri restarnse.
Demonstratia la care aud ca se preteaza acum, Teodeor Stolojan, aceea de a-si denigra tara, alaturi de Monica Macovei si Cristian Preda, imi intareste convinegrea ca peronajul a fost intreaga viata condus precum o marioneta. Cand se retragea de la reuniunile importante, pe vremea scurta a functiei de la Palatul Voictoria, il auzeam cum imi spunea neputincios: “Ce sa fac, asa au decis cei de sus”, atunci cand eu il chestionam de ce a a luat o decizie sau alta.
Sunt sigur ca si acum acealasi raspuns l-as primi.
Dar Teodor Stolojan nu mai merita respectul meu si nici al celor care l-au cunoscut indeaproape.

gogu 08-07-2012 - 17:12

corect!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult