Ce a descoperit Autoritatea Electorală Permanentă la referendum | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna 55.660 de CNP-uri. Ce a descoperit Autoritatea Electorală Permanentă la referendum

55.660 de CNP-uri. Ce a descoperit Autoritatea Electorală Permanentă la referendum

scris de M.A.
1 afisari

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat joi că a finalizat activitatea de verificare a listelor electorale utilizate la referendumul din 29 iulie, fiind găsite 55.660 de cazuri de înregistrari multiple la vot.

55.660 de CNP-uri. Ce a descoperit Autoritatea Electorală Permanentă la referendum

55.660 de CNP-uri. Ce a descoperit Autoritatea Electorală Permanentă la referendum

De asemeena, AEP a transmis rezultatele verificării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Potrivit legislaţiei în vigoare, AEP are obligaţia de a verifica listele electorale pentru depistarea unor posibile cazuri de vot multiplu (acelaşi Cod Numeric Personal apare de două sau mai multe ori în listele electorale).

Din verificările realizate pe listele permanente şi suplimentare a fost identificat un număr total de 55.660 cazuri de înregistrări multiple (CNP-uri regăsite atât pe listele permanente cât şi pe listele suplimentare), numărul total de înregistrări afectate fiind de 118.881 (înregistrări ce conţin între 1 pâna la 18 corespondenţe între listele de vot permanente şi listele de vot suplimentare). De asemenea, din totalul de 55.660 de cazuri de înregistrări multiple un număr de 1.082 de înregistrări au avut CNP-uri invalide (cheia unică de control nu s-a putut valida sau lungimea CNP-ului era diferită de 13 cifre), pentru aceste 1.082 de înregistrări verificarea încrucişată s-a realizat după seria şi nr. CI/BI.

Printre situaţiile observate pe listele suplimentare se regăsesc un număr de 3.685 de înregistrări având semnătura lipsă şi un număr de 883 de înregistrări având rândurile tăiate. Cele 3.685 de înregistrări având semnătura lipsă au fost catalogate ca având potenţial vot multiplu prin simpla prezenţă a datelor cu caracter personal pe liste suplimentare, cumulate cu prezenţa semnăturilor aferente pe listele permanente de domiciliu. Printre situaţiile observate pe listele permanente se regăsesc un număr de 210 înregistrări având rândurile tăiate, iar pentru un număr de 8.131 de înregistrări nu s-a putut stabili cu exactitate existenţa semnăturilor în câmpul aferent şi un număr de 1.503 înregistrări având menţiunea „VUS/VUM/VUV ” pentru care nu s-a putut stabili cu exactitate lipsa semnăturii.

Potrivit AEP, rezultatul global al culegerilor de date a fost popularea bazei de date cu 18.253.788 înregistrări preluate de pe listele permanente şi 1.340.631 înregistrări preluate de pe listele suplimentare din care a rezultat un număr de 8.491.126 semnături (în acest număr au fost incluse semnăturile incerte şi alte înscrisuri în câmpurile de semnătură). Printre situaţiile observate pe rezultatul global se regăsesc un numar de 47.386 de înregistrări având CNP-ul invalid pe listele suplimentare (cheia unică de control nu s-a putut valida sau lungimea CNP-ului era diferită de 13) şi un număr de 90.457 înregistrări pe listele permanente având menţiunea „VUM/VUS/VUV’’ care au corespondenţa în listele suplimentare în număr de 83112 înregistrări.

7 comentarii

BULA 26-09-2012 - 19:42

De la 55.660 de cazuri, pana la milioane de voturi fraudate, cum ziceau smecherii din PDL, e cale lunga. De ce nu verifica si cate voturi multiple au fost la alegerea lui Basescu, sau la prima incercare de suspendare ?

nu sunt BULA 26-09-2012 - 20:00

BULA, tot BULA vei ramane!Ai citit bine articolul?Vezi ca au votat si de 18 ori indivizii astia!!!Asa ca inchide gura ca-ti intra musca si depune oua!

MI-5 26-09-2012 - 21:48

Adică 0,6% din totalul de votanţi…
S-au scremut toate instituţiile statului şi au fătat o căcărează…

Pribeagul 26-09-2012 - 21:53

I. Avind in vedere declaratiile mincinoase din PE ale „fruntasilor” romani:

1. Monica Macovei: “Procurorii cercetează fraude la referendum, sunt în lucru peste 500 de dosare. În unul din dosare sunt alegaţii de 1,5 milioane de voturi fraudate, iar procurorul general a declarat că sunt indicii de fraudă între 5%, 10% şi 15%. Trebuie menţinute aceste dosare şi apăraţi procurorii pentru că se încearcă îndepărtarea lor. Fraudarea unui vot este forma de corupţie cea mai urâtă pentru că este împotriva poporului”

2. Cristian Preda: “Cum sa reactionezi atunci cand cetatenilor din Romania, care muncesc sau studiaza, intr-unul din celelalte 26 de state membre li se contesta dreptul de vot? “

ma asteptam la niste „rezultate” elocvente.

„Rezultatele” obtinute ne fac sa vedem cit de mari a fost minciunile cu care „fruntasii” nostri au imbrobodit PEul.

Mai ciudat ca specimenele sunt incontinuare bine-mersi in PE. Stai si te crucesti (ce altceva iti mai ramine de facut?), cum este posibil asa ceva? Cum niste mincinosi dovediti in fata intrgii lumi pot sa mai reprezinte pe cineva in organisme europene?!

II. Este rau, foarte rau, ca activtate nobila de stabilire prin alegeri a fruntasilor tarii este viciata de asemenea practici. Sper ca inconstientii cu asemenea practici sa fie trasi intr-un fel la raspundere.

Astept ca si celelalte practici de acest gen (mita practicata sub fel de fel de forme), care injosesc societatea romanesca, sa fie eliminate.

III. In era informaticii, nu inteleg de ce nu se introduce un sistem de vot modern, care sa faca imposibila, cel putin, practicarea votului multiplu.

CTIN FLOREA 26-09-2012 - 23:28

Daca va mai amintiti,la cateva zile dupa referendum,la stirile de seara de la „Realitatea TV” au fost prezentate imagini cu doi saci din plastic transparent, plini cu Carti de Identitate „false”, taiate pe lung in 3 bucati,pe care se vedea stampila”votat”.Deloc intamplator,de a doua zi echipele de procurori au inceput controalele pe teren,verificand cum s-a votat in satele patriei…
Faptul ca de atunci nu s-a mai vorbit despre cine putea sa tipareasca C.I.false si pe numele cui erau tiparite,imi intareste convingerea ca acela a fost un semnal massmedia, pentru o operatiune a serviciilor secrete romanesti,similar cu anuntul „Pentru turistii de la munte si de la mare” din
zilele de dinaintea „Revolutiei” din 1989…
De aceea am convingerea ca unele din serviciile secrete romanesti,au fost
implicate in „vicierea” votului de la Referendum,trimitand agenti pe teren care au „votat”astfel: – prezentarea la vot cu CI avand CNP fals ; – introducerea in urna de vot a mai multor buletine decat numarul de votanti ; -„votul multiplu ” – votarea cu datele personale ale unor decedati sau plecati in strainatate…etc.
Au reusit sa „vicieze” abia peste 40.000 de voturi… Asta inseamna ca au avut cateva mii de agenti…
Ca si la alegerile precedente,nu veti vedea pe nimeni trimis la inchisoare pentru vot multiplu …

cicoare 27-09-2012 - 14:39

bai fratilor 55.000 de persoane dintre care unele au votat si de 18 ori inseamna pe putin 500.000 de voturi furate (cifra se poate apropia de 1 milion,depinde de cate ori au votat majoritatea persoanelor)
De ce nu vreti sa va folositi putin neuronul ala atrofiat si singuratic inainte de a viola inutil tastatura?

geek-a-contra 27-09-2012 - 15:56

daca ti-ai fi folosit neuronul ai fi retinut ce spune comunicatul: exista un numar de 55.660 ide votanti dubiosi, din care 1082 cu acte false sau pur si simplu inregistrati eronat in liste, care se fac vinovati de un numar bine determinat de 118 881 de voturi afectate. deci fara loc de speculatii genul 55.660 x 18…pe de alta parte nimeni nu stie in favoarea cui s-a votat cu act de identitate fals sau s-a votat multiplu. poate ar fi bine sa te lasi de cicoare si sa treci la cafea adevarata, poate te trezesti….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult