Acasa Actualitate-InternaPolitica interna 59 inspectori guvernamentali din cadrul SGG, eliberaţi din funcţie

59 inspectori guvernamentali din cadrul SGG, eliberaţi din funcţie

scris de A.H.
1 afisari

Decizii privind eliberarea din funcţie a 59 inspectori guvernamentali din cadrul Secretariatului General al Guvernului au fost publicate, miercuri seara, în Monitorul Oficial.

ponta În fiecare caz se precizează că decizia a fost luată având în vedere prevederile ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor. De asemenea, s-a ţinut cont de reducerea posturilor ocupate la nivelul SGG, dispusă în condiţiile prevăzute de OUG 24/2009 privind stabilirea unor competenţe pentru ordonatorul principal de credite al aparatului de lucru al Guvernului.

De la intrarea în vigoare a deciziei, cei 59 inspectori guvernamentali vor avea un preaviz de 30 de zile.
De asemenea, Cojoacă Eugen Ştefan Dorel a fost transferat din funcţia publică de inspector guvernamental în cadrul SGG în cea de director general adjunct al Direcţiei generale economice şi administrative din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională.

Pe 1 iulie, OUG 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernelor ori a ministerelor, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ea prevede desfiinţarea unor posturi vacante, dar şi faptul că toate instituţiile şi autorităţile publice pot ocupa prin concurs/ examen posturi conform principiului „unu la unu”, respectiv la un post ocupat devenit vacant un post ocupat.
Aproximativ 2.800 de oameni vor pleca din aparatul administrativ în perioada următoare, a declarat pe 9 iulie premierul Victor Ponta.
„O să plece vreo 2.800 de oameni în perioada imediat următoare, pe baza ordonanţei pe care am adoptat-o deja, cea cu desfiinţarea posturilor vacante şi cu anumite restructurări în autorităţile centrale”, a spus primul-ministru la RTV, întrebat dacă în perioada următoare vor avea loc disponibilizări în aparatul administrativ central sau local.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult