Acasa Actualitate-InternaPolitica interna A început bătălia pentru șefia PSD

A început bătălia pentru șefia PSD

scris de C.S.
17 afisari

A început războiul pentru șefia PSD după ce scaunul de lider al partidului a fost lăsat liber de către Victor Ponta.

liviu_dragnea_Liviu Dragnea candidează la funcţia de preşedinte interimar al PSD, concurând împotriva Rovanei Plumb. Acesta a făcut anunţul într-o discuţie informală avută cu jurnalişti.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că este hotărât în privința unei candidaturi la șefia interimară a formațiunii, dar că va anunța dacă va face acest demers. „Sunt deja hotărât, dar anunț când hotărăsc eu. Eu sunt hotărât”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat dacă va candida la șefia interimară a PSD.

Biroul Permanent National al PSD s-a reunit miercuri iî ședință, unde a luat act de demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului și a decis, în unanimitate, ca Rovana Plumb să ocupe funcția de președinte interimar. Cel puțin până miercurea viitoare, când se întrunește Comitetul Executiv.

„Eu o să mă mai gândesc dacă mai garantez pentru cineva la conducerea partidului”, a declarat Dragnea miercuri, după ce Rovana Plumb a fost numită președinte interimar al PSD.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la ieșirea din sediul PSD și în prezența lui Liviu Dragnea, că va rămâne prieten cu acesta și că se vor lupta împreună pentru partid.
Tot atunci, Dragnea, întrebat în legătură cu o eventuală candidatură la şefia PSD, a spus că este hotărât, dar anunţul îl va face atunci când va considera că este oportun.

„Eu sunt hotărât, dar anunţul îl fac când vreau eu”, a spus Liviu Dragnea.
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la ieșirea din sediul PSD și în prezența lui Liviu Dragnea, că va rămâne prieten cu acesta și că se vor lupta împreună pentru partid.

„La partid suntem foarte uniți și foarte prieteni. Și peste o săptămână, și peste o lună, și peste un an, și peste 10, o să fim prieteni și colegi și o să ne batem pentru PSD”, a spus premierul Ponta.

Între timp, la PSD a început războiul pentru șefia partidului, după ce scaunul de lider a fost lăsat liber de către Victor Ponta.

Liviu Dragnea candidează la funcţia de preşedinte interimar al PSD, concurând-o astfel pe Rovana Plumb. Acesta a făcut anunţul într-o discuţie informală avută cu jurnaliştii.

Ministrul Rovana Plumb și-a exprimat, miercuri, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD, dorința de a continua interimatul la conducerea partidului până la organizarea unui congres.

„Îmi asum responsabilitatea de a-mi depune în fața tuturor colegilor noștri, liderilor noștri din teritoriu și național dorința de a continua interimatul ca președinte al PSD până la organizarea congresului, congres care va fi decis de către Comitetul Executiv Național”, a declarat Plumb, într-o conferință de presă, întrebată dacă dorește să continue la conducerea interimară a PSD și după CExN.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult