Acasa Actualitate-InternaPolitica interna A început războiul pe funcţii în PSD

A început războiul pe funcţii în PSD

scris de D.P.
30 afisari

A început războiul pe funcţii în PSD, cu doar câteva zile înaintea Congresului Extraordinar.

“A ne bate între noi, este sinucidere politică”, a reacţionat primarul Capitalei, Gabriela Firea, criticându-l voalat, pe Liviu Dragnea. Acesta s-a eschivat însă, de la o confruntare directă, şi a anunţat că nu le mai cere colegilor, să-l reconfirme în fruntea partidului. În schimb, şi-a impus punctul de vedere privind alegerea vicepreşedinţilor. 8 dintre cele 16 posturi, vor fi ocupate, de femei.

Înainte de şedinţa comitetului executiv, liderul PSD a chemat oamenii influenţi din partid la o reuniune informală, la care s-a decis totul: la Congresul Extraordinar de sâmbătă, vor fi alegeri pentru toate funcţiile, mai puţin pentru fotoliul lui Liviu Dragnea. Vor fi aleşi 16 vicepreşedinţi, jumătate dintre funcţii fiind rezervate pentru doamne.

Înainte să intre la şedinţă, Primarul Capitalei, Gabriela Firea a criticat vehement situaţia. “Funcţiile sunt trecătoare şi nu au nicio valoare dacă nu e responsabilitate şi dacă nu rezultă proiecte. Pentru ce să fiu eu preşedinte la Bucureşti, la Ilfov, sau vicepreşedinte naţional?! Să vin la şedinţă şi… ce să fac?”

Supărată pe toată lumea, inclusiv pe Liviu Dragnea, Gabriela Firea a ameninţat cu demisia, pe motiv că se simte boicotata de la Palatul Victoria, indiferent de numele celui care a fost premier. Mai mult, Firea crede că PSD se sinucide politic din cauza luptelor pentru putere dintre taberele din partid.

În partid, Dragnea şi Firea sunt cele două nume rostite, când vine vorba despre viitorul candidat al PSD la prezidenţialele din 2019.

Strategia lui Liviu Dragnea de a avea opt vicepreşedinţi femei a încurcat planurile unora. Cătălin Rădulescu, supranumit “Mitralieră” ar fi dorit să candideze. “N-am nimic, mie îmi plac femeile, le iubesc, sunt extraordinare, dar nu ştiu dacă e cutuma… aşa, de la 30% la 50%”

Înaintea Congresului Extraordinar, şi Codrin Ştefănescu l-a criticat public pe liderul PSD şi i-a cerut să îşi explice prezenţa la petrecerile SRI. Dragnea i-a replicat: “Cred că domnul Codrin poate cere de la camaradul lui, asociatul lui Oprea, care nu are legătură cu Sistemul… Nu am fost vreodată la o zi onomastică a lui Maior sau Coldea. Niciodată! Prea multe vorbe despre securişti”

După conflictul deschis cu şeful său de la partid, Codrin Ştefănescu ar putea rămâne simplu membru în PSD. În schimb, Nicolae Bădălau ar putea rămâne numărul doi în funcţia de preşedinte executiv, susţin surse politice. După ce într-o scrisoare deschisă acuza lipsa democraţiei din partid, Bădălau s-a împăcat cu Dragnea şi rămâne în echipă sa. Până la Congresul de sâmbătă, vor fi negocieri dure pentru fiecare funcţie în partid.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult