Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Basescu: Austeritatea trebuie sa caracterizeze activitatea Guvernului si a fiecarui roman in 2011

UPDATE Basescu: Austeritatea trebuie sa caracterizeze activitatea Guvernului si a fiecarui roman in 2011

scris de Ziua Veche
1 afisari

UPDATE, vineri, ora 12.53: Presedintele Traian Basescu a declarat, dupa depunerea juramantului de catre noii ministri, ca nu accepta nicio clipa ideea ca Guvernul nu a facut ce trebuia, pentru ca aceasta nu corespunde realitatii, precizand ca Romania a intrat in criza cu un buget puternic afectat de o politica populista.


Seful statului a mentionat, potrivit Mediafax, eforturile Cabinetului de „a tracta” Romania spre redresarea economica. El a adaugat ca aceste efort se face cu costuri, astfel ca acum a fost necesara o remaniere consistenta.

Basescu le-a multumit celor sase noi ministri pentru ca au aderat la o echipa „sacrificata de la bun inceput”.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca austeritatea ar trebui sa caracterizeze activitatea Guvernului, dar si a fiecarui roman, in anul 2011, estimand o crestere economica de 1-2%.

Presedintele Traian Basescu a cerut, vineri, noilor ministri ai Muncii si Finantelor sa nu repete eroarea facuta de predecesorii lor in august, cand au acordat stimulente propriilor angajati, caracterizand acest gest drept „o sfidare” a opiniei publice.

Politica interna, presedintele traian basescu, redresarea economica, remaniere, austeritatea

Update: Vineri, ora 9.50. Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri dimineata, decretele de numire in functie a celor 6 noi ministri ai Cabinetului Boc – Gheorghe Ialomiteanu la Finante, Ion Ariton la Economie, Ioan Botis la Ministerul Muncii, Anca Boagiu la Transporturi, Valeriu Tabara la Agricultura si Valerian Vreme la Ministerul Comunicatiilor, informeaza Administratia Prezidentiala. Cei 6 noi ministri urmeaza sa depuna juramantul vineri, la ora 12:00, la Palatul Cotroceni, anunta Agerpres, citand surse oficiale. La ora 11:00, acestia urmeaza sa aiba o intalnire cu premierul Emil Boc, inaintea depunerii juramantului, potrivit Agerpres, care citeaza surse guvernamentale.

UPDATE ora 21,15Premierul Emil Boc a anuntat oficial, joi, remanierea ministrilor Adriean Videanu, Sebastian Vlădescu, Mihai Seitan, Mihail Dumitru, Gabriel Sandu si Radu Berceanu si înlocuirea lor cu Ion Ariton, Gheorghe Ialomitianu, Ioan-Nelu Botis, Valeriu Tabără, Valerian Vreme si Anca Boagiu.

Boc a precizat că ministrii Adriean Videanu, Radu Berceanu si Gabriel Sandu si-au depus mandatele de ministru, punandu-se la dispozitia partidului.

Premierul a mentionat că propunerile de ministri vor fi trimise presedintelui Traian Băsescu, potrivit Constitutiei.

El a multumit tututor celor remaniati pentru efortul făcut în calitate de membri ai Guvernului.

Constitutia prevede, la articolul 85, că, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacantă a postului, presedintele revocă si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Update, 20.30: Reuniunea Colegiului Director al PDL s-a incheiat. Premierul nu-si depune mandatul, remanierea celor sase ministri din Guvern fiind solutia aleasa.

Update, 18.30: Vicepresedintele PDL Raluca Turcan, sotia purtatorului de cuvant al presedintelui Basescu Valeriu Turcan, a cerut, joi dupa amiaza, la sedinta Colegiului Director al partidului, demisia Cabinetului Boc, au declarat, pentru Mediafax, surse participante la sedinta Colegiului Director al PDL este in desfasurare, la Palatul Parlamentului. La aceasta reuniune se discuta despre remanierea ministrilor Adriean Videanu, Sebastian Vladescu, Mihai Seitan, Mihail Dumitru, Gabriel Sandu si Radu Berceanu.

Elena Udrea, Sever Voinescu, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Zamfir Iorgus si Vasile Gherasim au votat, la intalnirea conducerii PDL cu parlamentarii partidului, de miercuri seara, pentru demisia Guvernului.

Update, 17.40: Ministrul Economiei, Adriean Videanu, i-a cerut premierului Emil Boc sa-l elibereze din functie si sa il lase sa se ocupe de partid, unde este primvicepresedinte.

Update, 17.10 Ministrul Muncii Mihai Seitan a anuntat ca premierul Emil Boc i-a multumit si l-a pus pe liber. La fel i s-a intamplat si ministrului Comunicatiilor Gabriel Sandu.

Deputatul PDL, Valeriu Tabara, presedintele Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, a acceptat preluarea portfoliului Agriculturii, dupa revocarea ministrului Mihail Dumitru.

„Am avut o discutie cu premierul Emil Boc, in urma careia mi s-a propus functia de ministru al Agriculturii, iar eu am acceptat, nu pentru ca ma favorizeaza sau mi-as dori acest post, ci pentru ca nu cred ca suntem intr-o situatie in care poti sa refuzi asa ceva. Ar fi un act de lasitate”, a declarat, pentru Agerpres, Valeriu Tabara.

Sedinta Colegiului Director al PDL a inceput, joi, la Parlament, cu o intarziere de aproximativ o jumatate de ora (era programata pentru ora 16.00), premierul Emil Boc, care s-a aflat anterior, mai bine de o ora, in biroul presedintelui Camerei, Roberta Anastase, precizand ca trebuie sa faca declaratii in primul rand in interiorul partidului.

UPDATE, 15.18: Premierul Emil Boc l-a anuntat, joi, si pe Sebastian Vladescu, ca a fost demis din functia de ministru al Finantelor Publice in cadrul remanierii Guvernului, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Ministrul Agriculturii Mihail Dumitru a declarat, joi, pentru Antena3, ca a fost invitat de premier la Palatul Victoria, Emil Boc informandu-l ca se afla pe lista ministrilor care vor fi remaniati si mulţumindu-i pentru colaborare, el luandu-si cu aceasta ocazie ramas bun de la seful Guvernului. Valeriu Tabara a anuntat ca a primit din partea lui Boc propunerea de a ocupa functia de ministru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult