Acasa Actualitate-InternaPolitica interna A murit senatorul UDMR Verestoy Attila

A murit senatorul UDMR Verestoy Attila

scris de C.P.
23 afisari

Senatorul UDMR Verestoy Attila, în vârstă de 63 de ani, a murit marţi seară. Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela regretă moartea senatorului Verestoy Attila, care îi era prieten şi fondator al Uniunii, despre care spune că a fost un adept al dialogului, al colaborării între români şi maghiari. La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că moartea lui Verestoy Attila este o mare pierdere pentru familia sa, pentru UDMR şi pentru comunitatea maghiară, precizând că de la acesta a învăţat consecvenţa, ca niciodată să nu te dai bătut.

Verestoy Attila a participat la înfiinţarea UDMR, la redactarea primei Constituţii, prin munca lui în Legislativul român a lăsat amprente, a fost lider de grup. ”Este o mare pierdere”, a spus preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

”De la el am învăţat consecvenţa, că niciodată să nu te laşi bătut, a avut capacitatea de a relua dialogul, de a insista, de a aduce argumente”, a mai afirmat liderul UDMR.

Marko Bela: Verestoy Attila a fost un adept al dialogului, al colaborării între români şi maghiari

Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela regretă moartea senatorului Verestoy Attila, care îi era prieten şi fondator al Uniunii, despre care spune că a fost un adept al dialogului, al colaborării între români şi maghiari.

”Ştiam că este bolnav, dar speram foarte mult să treacă de această încercare. Îl regret ca şi prieten şi pentru tot ce înseamnă pentru UDMR. A avut un rol extrem de important în ceea ce priveşte construcţia democratică din anii ’90 din România, un adept al dialogului, al colaborării între români şi maghiari, între UDMR şi partidele româneşti. A făcut parte din generaţia care a construit instituţiile democratice”, a afirmat Marko Bela, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit

Parlamentarul UDMR suferea de cancer şi a murit la o clinică din Viena.

Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela a precizat că senatorul Verestoy Attila era bolnav de câteva luni şi urma un tratament la Viena.

Prima reacţie a venit din partea liderului PSD, Liviu Dragnea, care a spus că Verestoy Attila şi-a pus amprenta asupra multor proiecte legislative esenţiale pentru România.

„Am aflat cu tristeţe vestea privind trecerea în nefiinţă a lui Verestoy Attila! A fost unul din parlamentarii cu cea mai îndelungată activitate, un lider al UDMR care şi-a pus amprenta asupra multor proiecte legislative, esenţiale pentru România, dezbătute şi adoptate în ultimii douăzeci de ani! Un partener de dialog şi de dezbateri constructive! Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris, pe Facebook, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Verestoy Attila urma să împlinească 64 de ani în 3 martie.

Verestoy Attila este singurul parlamentar aflat în funcţie încă din anul 1990. El se afla la al optulea mandat de senator.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult