Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Academia Oamenilor de Stiinta se contrazice cu Presedintia

Academia Oamenilor de Stiinta se contrazice cu Presedintia

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Administratia Prezidentiala a precizat vineri ca propunerea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR) ca seful statului sa devina membru de onoare al acestei institutii nu a primit acceptul Presedintiei si nici al lui Traian Basescu. In aceasta privinta exista o contradictie: membrii AOSR au sustinut ca au avut acceptul Administratiei Prezidentiale si ca urmeaza ca seful statului sa stabileasca o data la care sa isi ridice titlul si sa tina un discurs.


AOSR a decis joi sa-i acorde presedintelui titlul de academician de onoare. Reprezentantii Academiei au explicat ca Traian Basescu a asigurat Academiei un sediu pe cand era primar si a promulgat, in calitate de sef de stat, legea prin care AOSR a devenit institutie bugetara. “Presedintele Traian Basescu considera ca acordarea unui sediu si promulgarea unei legi sunt obligatii de serviciu care nu trebuie rasplatite cu titluri academice. Presedintele multumeste membrilor AOSR pentru initiativa lor, dar din motivele expuse anterior nu poate accepta titlul de membru de onoare al AOSR”, a mai aratat Administratia Prezidentiala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult