Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Accidentul SMURD. Prefectul județului Constanța, DEMIS

Accidentul SMURD. Prefectul județului Constanța, DEMIS

scris de A.H.
0 afisari

Accidentul aviatic de la Siutghiol continuă să facă victime politice. Prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a fost eliberat din funcţie.

Noi ecouri ale accidentului aviatic de la Siutghiol.

Noi ecouri ale accidentului aviatic de la Siutghiol.

Decizia a fost luată la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în şedinţa de Guvern, au precizat sursele citate.

Guvernul va solicita un audit extern la Departamentul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă, deoarece procedurile şi persoanele cu atribuţii din instituţie, pentru care au fost asigurate fonduri, trebuie să fie mai bine pregătite, a anunţat miercuri premierul Ponta.

El a precizat, în şedinţa de Guvern, că a primit de la Ministerul de Interne primele concluzii ale accidentului şi că vor fi aprobate „primele responsabilităţi care trebuie asumate”.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a decis, marţi, demiterea şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, Viorel Jianu, şi a propus premierului Victor Ponta să îl schimbe din funcţie pe prefectul judeţului, Radu Volcinschi, urmare a problemelor la intervenţia de după prăbuşirea elicopterului SMURD.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult