Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Acordul Ponta-Băsescu, publicat de Preşedinţie. Ce spune premierul

Acordul Ponta-Băsescu, publicat de Preşedinţie. Ce spune premierul

scris de M.A.
0 afisari

Preşedinţia a publicat Acordul de colaborare instituţională între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta.

ponta si basescu

Acordul Ponta-Băsescu, publicat de Preşedinţie. Ce spune premierul

Documentul a fost semnat miercuri, 12 decembrie, la ora 22.50 şi a fost înmânat şi mai multor lideri ai Uniunii Europene. „Ca urmare a faptului că miercuri, 19 decembrie, prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, a decis să facă public Acordul, în virtutea unei transparenţe totale, Administraţia Prezidenţială pune la dispoziţia opiniei publice Acordul integral într-un format needitabil”, informează Preşedinţia.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în debutul CExN al PSD, că acordul pe care l-a semnat cu preşedintele Traian Băsescu conţine o frază în care se arată că cei doi vor folosi persoana a doua plural şi nu vor utiliza epitete sau comparaţii din regnul animal. „Colegilor le dau acum textul acordului de pace între preşedinte şi prim-ministru. Presa o să fie foarte dezamăgită, că nu-i nimic acolo. Dumneavostră colegii mei, o să citiţi doar o frază interesantă care spune că între preşedinte şi prim-ministru trebuie să vorbim la persoana a doua plural, să nu folosim epitete, să nu folosim comparaţii din regnul animal”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat marți seară în emisiunea „Ultimul cuvânt” de pe B1 TV că a fost la discuții cu președintele Băsescu pentru că trebuia să facă pace pentru România.

Premierul Victor Ponta consideră că semnând pactul cu preşedintele Traian Băsescu a făcut „ceea ce trebuia să facă” şi spune că, în acest fel, a dorit să evite o criză politică în România. „Am considerat şi îmi asum faptul că o criză politică pentru România acum ar fi fost un lucru foarte rău. Ar fi fost rău să nu avem guvern, să nu avem buget. (…) Cred că am făcut ce trebuia să fac ca lider ales în această ţară”, a declarat prim-ministrul Victor Ponta, miercuri, după ce a prezentat lista noilor miniştri.

Victor Ponta a adăugat că Băsescu nu l-a anunţat că va înmâna documentul liderilor europeni şi că va face acest gest în faţa camerelor de luat vederi, dar că nu a fost deranjat de acest gest.

CITEŞTE AICI Acordul de colaborare instituţională între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta.

7 comentarii

crina 19-12-2012 - 17:28

” Bai, n-ati inteles: Butuza este un tip corect si onorabil
Bai, voi care ati votat cu USL si Aristotel din cauza furaciunilor lui Georgel prin contractele cu Butuza, n-ati inteles nimic. Sunteti niste prosti si batuti in cap daca spuneti ca licitatiile cu Primaria castigate ani la randul de Butuza au fost incorecte: ca s-a platit cel mai mare pret pentru asfalt din tara, ca s-au acordat aceleasi firme, ca zeci si zeci de milioane de euro din bani publici au fost sifonati clientelei de partid.

Altfel cum si-ar fi permis co-presedintele USL Brasov, Aristotel Cancescu, sa faciliteze castigarea licitatiei pentru aeroport de catre Marcel Butuza? Ah, va amintiti ca Aristotel Cancescu spunea altceva? Ca ii este atacata onoarea si cinstea cu banii murdari obtinuti de Butuza pe pe urma contractelor cu Primaria lui Scripcaru? Halucinatii, asa ceva nu a existat.

Minciuni sfruntate si calomnii, puse in scena de trustul ticalos MIX TV, care a mers pana acolo incat a bagat pixeli albastri in gura domnului Cancescu.

Trebuie sa fii cel putin retardat pentru ca in urma acestei noi afaceri locale sa mai spui ca Aristotel Cancescu are vreo urma de caracter sau de onoare. „

LICA 19-12-2012 - 20:34

ACORDUL SEMNAT DE PONTA , II ASIGURA LUI TRAIAN BASESCU CA VICTORAS PONTA VA FI O CURVA SI O CARPA CA SI EMIL BOC, INSA MAI SETOS DE PUTERE ASA CUM A fost piticania porno.

urbos 19-12-2012 - 20:47

Ce penibili.
Ponta e complet retardat. Ca si Basescu. O s-o ia gura urat de tot.

ValVerde 19-12-2012 - 21:11

Mda…previziuni in acord cu Constitutia, normalitatea si bunul simt.

Ceea ce e trist, e ca in Romania normaliatea si bunul simt trebuiesc puse in scris, cu semnatura de adeziune…

Titi 19-12-2012 - 22:48

Barosso, Merkel si Wittgenstein au spus in vara ca in Romania este incalcat statul de drept. Ulterior mi se pare ca s-a demonstrat contrariul, sau m-am inselat? Un acord prin care USL garanteaza ca va respecta DE AZI INAINTE

Titi 19-12-2012 - 22:49

Constitutia si pe Presedinte inseamna ca a recunoscut ca in vara a incalcat Constitutia. Am inteles gresit, sau a fost o recunoastere?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-12-2012 - 16:42

Ce jeg! Ce infamie!
20 decembrie 2012
Cristian Teodorescu

Am înlemnit cînd am citit porcăria de „document” semnat de Băsescu şi Ponta. Mizeria asta odioasă pare opera reprezentanţilor unui trib de canibali care tocmai s-au dat jos din copac şi bat la uşile Europei şi ale NATO, scobindu-se în dinţi de resturile din carnea vecinilor haliţi cu o zi înainte. Cu hîrtiile astea s-a dus Băsescu la Bruxelles să ne facă de rîs, în rol de şef de trib. Şi ce încîntat de sine părea! Nu mă mir că Băsescu a putut cloci aşa ceva după minciunile cu lovitura de stat şi cu milioanele de voturi furate la referendum. Dar cum de a semnat Ponta ordura asta?!!

„Noi, reprezentanţii tribului Ţiţifrici, promitem să nu ne mai mîncăm unii pe alţii, să nu ne mai ciomăgim şi să respectăm valorile europene…”

Respins ruşinos la referendum, Băsescu a mai încasat-o o dată, prin intermediul ARD, şi la alegerile parlamentare. În ce calitate să se mai ducă el la Bruxelles fără să-l întrebe nimeni dacă nu cumva s-a repetat lovitura de stat şi nu s-au furat din nou voturile? Păi, ia uitaţi-vă ce document am eu! Citeşte aici, domnu Schulz! Lecturează, dom Barroso!

„… Ne vom spăla pe mîini înainte de masă, o să ne dăm bună ziua şi nu ne vom arunca unii pe alţii din căruţă, ca nişte ţiţifrici politicoşi ce sîntem…”

Doamna Reding, săru-mîna, l-am determinat pe canibalu ăla de Ponta să mă recunoască drept şef al ţiţifricilor. Da nu ştii ce greu l-am învăţat cu apa de la robinet şi cu săpunul!

Acest document descalificat e epitaful grotesc al regimului Băsescu şi dovada ruşinoasă că pentru a se agăţa de putere Băsescu e în stare să-şi bată joc de imaginea instituţiilor statului şi să facă din demnitatea naţională o cîrpă de şters pe jos. Iar Victor Ponta, în loc să denunţe această infamie, şi-a lăbărţat semnătură sub ea. Ruşinos!

(După concluziile Comisiei de la Veneţia văd că mai există susţinători ai ideii că în România a fost puci, trăgînd ca de elasticul de la chiloţi de frazele Comisiei. E jenant să recunoşti că ai susţinut o enormitate, dar e descalificant s-o ţii pe-a ta, transformînd în argumente care-ţi dau dreptate constatări care ar trebui să te astîmpere.)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult