Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Adevaratii proprietari mai iau una in barba. Tot de la Guvern

Adevaratii proprietari mai iau una in barba. Tot de la Guvern

scris de Ziua Veche
6 afisari

Fostii proprietari deposedati in mod abuziv in timpul regimului comunist nu vor mai primi in urmatorii doi ani bani in contul titlurilor de despagubire, acestea urmand sa fie convertite in actiuni la Fondului Proprietatea (FP), potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta.

Persoanele ale caror imobile au fost nationalizate sunt in prezent indreptatite sa obtina despagubiri banesti in numerar, in limita sumei de 500.000 lei, iar daca despagubirea cuvenita depaseste acest cuantum, sa primeasca actiuni la Fondul Proprietatea.

„Prin acest proiect de ordonanta de urgenta se suspenda pentru o perioada de doi ani emiterea titlurilor de plata, valorificarea titlurilor de despagubire emise de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor urmand a se realiza doar prin conversia in actiuni la Fondul Proprietatea corespunzator optiunii formulate”, se arata in nota de fundamentare a proiectului, citata de Mediafax.

Motivatia acestei masuri este aceea ca valorificarea titlurilor de despagubire prin preschimbarea lor in titluri de plata a fost necesara pana in prezent deoarece Fondul Proprietatea nu era o societate pe deplin functionala, iar valorificarea titlurilor prin conversia lor in actiuni emise de aceasta societate ar fi necesitat timp pana cand persoanele sa poata beneficia de despagubirea cuvenita.

La Primariile din intreaga tara exista sute de mii de dosare al fostelor proprietari care inca nu au fost luate in discutie. Exista deja o polemica daca cei ale caror dosare au ajuns la Fondul Proprietatea nu sunt avantajati fata de cei ale caror masuri reparatorii nici nu au fost luate in discutie.

Daca ordonanta va intra in vigoare, devine clara inutilitatea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, care oricum de aproape doi ani nu mai avea bani de la buget pentru despagubiri, dar care-si propusese deja, doar pe hartie, obiective marete, dar irealizabile pentru 2010.


0 comentariu

sorge 10-03-2010 - 05:49

Privit din afara ,nici nu stiti ce simbioza buna au facut IM cu CS.
Totul decurge normal ,ca si cum aceasta carte ,care vorbeste despre lucruri cunoscute ,astepta acest articol .
In special titlul cartii ,imi da senzatia de DEJA VUE ,aducindu mi aminte de mirosul scenei si al decorurilor ,in cele citeva vizite care le am facut la Teatrul Comedia ,unde pe vremuri am cunoscut citiva actori .
Multumim amindoura .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult