Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Adjunctul SGG Dan Mihalache înlocuit de Ponta cu Andreea Lambru

Adjunctul SGG Dan Mihalache înlocuit de Ponta cu Andreea Lambru

scris de Laurentiu Banches
75 afisari

Premierul Victor Ponta l-a demis, marţi, 13 noiembrie, pe Dan Mihalache din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, după ce  acesta a fost declarat incompatibil de ANI.

Adjunctul SGG Dan Mihalache înlocuit de Ponta cu Andreea Lambru

Ponta a luat această decizie după consultarea liderului PNL Crin Antonescu, au precizat surse oficiale pentru mediafax. Motivul demiterii lui Mihalache e legat de declaraţiile acestuia care a spus că, dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci „mai bine fără”. În funcţia de secretar general adjunct al Guvernului a fost numită Andreea Lambru.  Andreea Ioana Lambru, succesoarea lui Dan Mihalache în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, are 27 de ani, a fost director de cabinet al lui Radu Stroe, este secretar general adjunct al PNL şi director comercial la Sucursala de Administrare şi Întreţinere a Fondului Imobiliar a RA-APPS

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein a afirmat orice iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă şi ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american. Legat de această declaraţie, Dan Mihalache a spus că: „Pe mine personal mă lasă rece această declaraţie. Şi parteneriatul strategic româno-american. Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu, mai bine fără”.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat vineri că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului. Sorin Dan Mihalache este acuzat că s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 10 mai 2012 – 8 iunie 2012, deoarece a exercitat simultan funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, conform evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. De asemenea, Sorin Dan Mihalache a continuat să exercite calitatea de administrator în cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, până în luna august 2012, aşa cum rezultă din documentele transmise de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Conform prevederilor legale, persoana care exercită una dintre funcţiile publice de autoritate, respectiv cea de secretar general adjunct al Guvernului, asimilată funcţiei de secretar de stat, este obligată, la data depunerii jurământului sau, după caz, la data numirii în funcţie, să declare că nu se află în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de lege.

Dan Mihalache a declarat, vineri, că îl va da în judecată pe şeful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula „această jigodie frustrată”. El a spus că nu a avut discuţii cu prim-ministrul Ponta sau cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, pentru că lucrurile sunt clare, şi faptic şi legal, iar el nu are ce să explice. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că este convins de nevinovăţia tuturor colegilor din actualul Guvern împotriva cărora ANI a lansat acuzaţii în prima zi de campanie, precizând că Dan Mihalache trebuia să se abţină de la limbajul folosit la adresa şefului ANI.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, luni, că în cursul zilei i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare în legătură cu cei patru membri ai Executivului acuzaţi de ANI de incompatibilitate, menţionând că viza „şi o eventuală remaniere”. Ceilalţi membri ai Executivului acuzaţi de incompatibilitate sunt Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig şi Liviu Pop.

1 comentariu

jan dinu 13-11-2012 - 21:09

—- Dialog P.ulitic —-
” Shi zici ca te-ai F.U.T.U.T cu ea pe canapeaua lu CRIN ” ??!
„NU ti-a fost rushi ne” ???
Acum trebuie ca un – sobor de popi – sa faca acolo la locul
faptei o slujba pentru iertarea pacatelor !
Toti faptashii aia sunt drept credinciosi ORTHodocshi !
Daca nu se mai repeta ori canapeaua a fost spurcata de – ma-la – hie –
trebuie dusa la Patriarhie ….poate gaseste acolo vreo materie vie …..
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult