Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Adrian Năstase ar putea fi eliberat. Când se dă verdictul

Adrian Năstase ar putea fi eliberat. Când se dă verdictul

scris de A.H.
6 afisari

Contestația DNA la eliberarea lui Adrian Năstase se judecă pe 21 august. Fostul premier ar putea ieși din închisoare la doar câteva zile de la comunicarea verdictului final în acest caz.

Adrian Năstase ar putea fi eliberat. (foto: agerpres)

Pe 23 iulie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui Adrian Năstase de eliberare condiționată din închisoare, însă DNA a atacat decizia magistraților.

Procurorii DNA susțin că Adrian Năstase nu s-a remarcat printr-un comportament deosebit, care să justifice punerea în libertate, activitățile educative desfășurate în penitenciar au avut loc împreună cu alți deținuți și nu reflectă comportamentul său personal, iar la dosarul de eliberare condiționată nu există dovezi temeinice de îndreptare a acestuia.

La data de 24 iunie, Curtea de Apel București a decis ca la cei patru ani de închisoare primiți de fostul premier în dosarele „Zambaccian” și „Trofeul calității” să se adauge șase luni ca spor de pedeapsă, astfel încât acesta va executa în final patru ani și șase luni de închisoare.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trei ani pentru șantaj în dosarul „Zambaccian”. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității”, din care a efectuat opt luni de detenție, fiind eliberat condiționat.

În dosarul „Zambaccian”, Adrian Năstase a fost acuzat că a primit de la fostul șef al ISC Irina Jianu, în perioada 2002-2004, în mod direct și prin intermediul soției sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China și contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu și București.

În dosarul „Trofeul calității”, Adrian Năstase a fost acuzat că în anul 2004 s-ar fi folosit de ”influența sau autoritatea funcției de președinte al unui partid” pentru organizarea unui simpozion intitulat „Trofeul calității în construcții” cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la care urma să participe.

2 comentarii

BULA 06-08-2014 - 15:24

Sa-l iradieze bine inainte de plecare, sa moara paduchii de pe el si sa nu-i duca acasa.

d====== 08-08-2014 - 18:46

ar trebui inpoiati banii, pe noi nu ne intereseaza detentia lor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult