Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Adrian Severin va rămâne fără imunitate

Adrian Severin va rămâne fără imunitate

scris de R. C.P.
3 afisari

Comisia juridică a Parlamentului European votează luni raportul întocmit de italianul Francesco Speroni, care recomandă ridicarea imunităţii eurodeputatului român Adrian Severin, implicat în cel mai grav scandal de corupţie prin care trece Parlamentul European.

DNA cere ridicarea imunitatii lui Adrian SeverinRaportorul de caz, Francesco Speroni, precizează, în documentul obţinut de TVR, că a analizat argumentele pro şi contra din dosarul Severin şi, în concluzie, recomandă ridicarea imunităţii parlamentare, cu precizarea că se exclude restricţionarea libertăţii personale.

Raportul Speroni ajunge în plenul Parlamentului joia viitoare, când se aşteaptă un vot covârşitor în favoarea ridicării imunităţii deputatului român.

“Trei europarlamentari au acceptat plăţi secrete pentru a face modificări unor legi UE în detrimentul a milioane de cetăţeni UE,” este textul apărut în cotidianul britanic The Sunday Times, în urma căruia s-a declanşat scandalul. Unul dintre cei trei este social-democratul român Adrian Severin.

Un număr de lobby-işti sau membri ai unor grupuri de interese – care, în realitate, erau reporteri de investigaţie ai publicaţiei The Sunday Times au cerut celor trei europarlamentari să devină membri ai unei companii de consultanţă care le-a cerut să modifice anumite părţi din legislaţia europeană, în schimbul a unor sume de ordinul miilor de euro. Amendamentele au fost făcute, acestea apar acum în legislaţia europeană exact aşa cum au fost scrise de către aceşti lobby-işti.

3 comentarii

Ciu Huhu 17-06-2011 - 16:53

Ar trebui bagat si la ”racoare” individul Severin, a facut mult de rusine Romania!!

Cercul 18-06-2011 - 21:17

Credea ca si in Vest este un sat fara caini unde se poate plimba fara bat.

ella 20-06-2011 - 09:39

Conduita acestui individ ma intristeaza teribil iar cand ma gandesc cati ca el avem noi in tara…Dupa mine i-as face pe toti europarlamentari…la cat de nehaliti sunt vor pica repede in plasa, se pare ca doar acolo exista judecata pentru coruptie…RUSINE si tie Severine si clasei politice din Romania.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult