Acasa Actualitate-InternaPolitica interna AEP a publicat numărul total de alegători înscriși pe liste pentru turul II

AEP a publicat numărul total de alegători înscriși pe liste pentru turul II

scris de Z.V.
1 afisari

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP)  a anunțat sâmbătă, 15 noiembrie, că numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică este de 18.281.625.

AEP a publicat numărul total de alegători înscriși pe liste pentru turul II

AEP a publicat numărul total de alegători înscriși pe liste pentru turul II

AEP a menționat că copiile de pe listele electorale permanente cuprind 18.281.625 de alegători, faţă de 18.284.326 de cetăţeni români cu drept de vot înscrişi în copiile de pe listele electorale permanente de la primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie. Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente făcute de primari în Registrul electoral aferent localităţilor conduse de aceştia şi a importurilor de date programate de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, a explicat AEP.

Totodată, AEP reaminteşte că listele electorale permanente se întocmesc şi se tipăresc de către primari, pe baza datelor şi informaţiilor cuprinse în Registrul electoral şi cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot care domiciliază în localitatea pentru care ele au fost întocmite, potrivit menţiunilor din actele de identitate emise de statul român. Data limită pentru tipărirea copiilor de pe listele electorale pentru alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie a fost 14 noiembrie.

Pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică vor exista 18.550 de secţii de votare în ţară, iar pentru acest scrutin au fost tipărite 20.945.068 de buletine de vot şi 11.808.375 de timbre autocolante, acestea urmând să fie predate sâmbătă preşedinţilor Birourilor electorale ale secţiilor de votare. Numărul ştampilelor a rămas acelaşi ca şi în primul tur al alegerilor, respectiv 94.220. MAI Gabriel Oprea  adeclarat vineri, 14 noiembrie, potrivit mediafax, că votul de duminică se va desfăşura în aceleaşi secţii care au fost organizate şi pentru primul tur al alegerilor, în aceleaşi locuri şi sub autoritatea aceloraşi birouri electorale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult