Acasa Actualitate-InternaPolitica interna AEP scoate mortii de la vot

AEP scoate mortii de la vot

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Liderii Autoritatii Electorale Permenente (AEP) s-au hotarat sa faca demersurile necesare pentru a scoate de pe listele electorale permanente persoanele decedate si cele plecate in strainatate. Mai mult, Autoritatea vrea sa se introduca votul electronic sau votul prin corespodenta.


AEP a cerut Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanelor sa revizuiasca listele de alegatori. “Propunerea noastra ar fi ca alegatorul care nu se prezinta la doua alegeri generale consecutive sa fie radiat din listele permanente. Se estimeaza ca numarul romanilor din afara granitelor este de numai trei milioane, dar noi avem in liste peste 18 milioane de pozitii. Acest lucru determina o incarcare nejustificata a listelor permanente, ceea ce implica cresteri de costuri prin tiparirea voturilor de vot in plus, conform cu numarul de persoane aflate pe listele permanente”, a precizat joi Tiberiu Covaci, vicepresedintele AEP.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult