Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Afara din Constituţie: Marko Bela vrea eliminarea angajării răspunderii Guvernului

Afara din Constituţie: Marko Bela vrea eliminarea angajării răspunderii Guvernului

scris de Marius Bâtcă
5 afisari

Vicepremierul Marko Bela este de părere că procedura angajării răspunderii Guvernului pentru proiectele de lege trebuie să fie eliminată din Constituţie.

Marko Bela

Marko Bela

În acest sens, Marko Bela a declarat, la Radio România Actualităţi: “noi, care suntem o minoritate în România, ştim foarte bine că avem un interes eventual mai mare de a respecta toate legile, dar se mai încearcă şi în administraţie evitarea, ocolirea unor reguli, inclusiv ceea ce este, după părerea mea, constituţional, dar ceea ce eu aş scoate din Constituţie – că noi în ultima vreme lucrăm cu asumarea răspunderii, fiindcă ştim că în Parlament eventual proiectele de lege respective ar fi modificate, umblăm cu foarte multe ordonanţe de urgenţă şi altele”.

De asemenea, el a subliniat că partidele din majoritatea parlamentară trebuie să fie atente la respectarea regulilor, pentru că încălcarea reglementărilor se va întoarce împotriva acestor formaţiuni politice când vor ajunge în Opoziţie, mai devreme sau mai târziu.

„În Parlament, când eşti în majoritate, trebuie să fii foarte atent la respectarea regulilor şi trebuie să ai în faţa ta că mai curând sau mai târziu vei ajunge în Opoziţie şi atunci regulile pe care nu le-ai respectat se vor întoarce împotriva ta”, a spus Marko Bela.

1 comentariu

vasile 14-03-2012 - 17:17

Angajarea raspunderii, o institutie constitutionala, care a fost preluata ca pe o fata mare, de catre PDL-UDMR-UNPR si, dupa ce au violato si badjocorito, de nenumarate ori, pe rand, fiecare, acum o arunca la groapa de gunoi ca sa nu se ma poata folosi si alti de ea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult