Acasa Actualitate-InternaPolitica interna ALDE i-a retras sprijinului politic lui Daniel Constantin

ALDE i-a retras sprijinului politic lui Daniel Constantin

scris de P.C.R.
33 afisari

Liderii ALDE, reuniţi duminică în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii.

FOTO: Inquam

Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţiile de vicepremier şi ministru al Mediului, în locul lui Daniel Constantin. La finalul şedinţei, Daniel Constantin a susţinut că decizia este nestatutară, iar în acest moment ”mingea” este în terenul liderului PSD Liviu Dragnea şi al premierului Sorin Grindeanu. Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus, după şedinţa BPC, că luni le va comunica oficial liderului PSD Liviu Dragnea şi premierului Sorin Grindeanu această decizie.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a precizat, duminică, după şedinţa BPC, că luni le va comunica oficial liderului PSD Liviu Dragnea şi premierului Sorin Grindeanu decizia de retragere a sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin.

”Principala decizie care a fost astăzi luată după o lungă dezbatere a fost cea referitoare la retragerea sprijinului politic pentru domnul Daniel Constantin din funcţia de vicepremier şi ministru al Mediului. Votul a fost extrem de clar, au fost 86 de voturi pentru, 5 abţineri şi 12 voturi împotrivă. Şi eu m-am abţinut la acest vot”, a anunţat Tăriceanu la finalul şedinţei.

El a spus că, ”de o bună bucată de vreme”, agenda politică a lui Daniel Constantin este în divergenţă totală cu aceea a ALDE.

”Avem azi imaginea unui stat deformat în care deciziile importante în loc să fie luate de reprezentanţii cetăţenilor, de instituţiile reprezentative, Parlament şi Guvern, au fost luate în trecut de cercuri restrânse de putere care erau dominate de ceea ce se numeşte în mod comun binomul sau trinomul. Am constatat că, în timp ce împreună cu cea mai mare parte a colegilor mei am militat pentru revenirea la normele fundamentale ale unui stat de drept autentic, colegul nostru a devenit un susţinător şi un cântăreţ pe faţă al sistemului şi al binomului şi aceasta este o contradicţie majoră între principiile fundamentale ale liberalismului şi un om care se pretinde a fi liberal”, a continuat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că, practic, drumurile lor s-au despărţit politic în acest fel.

Daniel Constantin a declarat că decizia BPC al ALDE de retragere a sprijinului politic pentru el este nestatutară, iar în acest moment ”mingea” este în terenul liderului PSD Liviu Dragnea şi al premierului Sorin Grindeanu, care trebuie să decidă dacă acceptă o decizie nestatutară.

Daniel Constantin a susţinut că decizia este nestatutară pentru că retragerea sprijinului politic pentru un copreşedinte nu se poate face decât în congres.

El a adăugat că, probabil, conducerea ALDE îi va informa pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi pe premierul Sorin Grindeanu despre această decizie.

”Acum mingea e în terenul domniilor lor, dacă vor accepta o decizie care nu are nicio legătură nici cu statutul, nici cu legalitatea”, a mai spus Constantin.

Daniel Constantin are, la această oră, o şedinţă cu susţinătorii săi din conducerea ALDE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult