Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Alegeri 2012: Vezi pentru ce au votat politicienii

Alegeri 2012: Vezi pentru ce au votat politicienii

scris de A.B.
1 afisari

Politicienii au votat încă de la primele ore ale dimineţii. Adrian Năstase, Victor Ponta şi Emil Boc au fost printre cei mai harnici alegători. Emil Boc a votat pentru un oraş mai plăcut, Năstase pentru speranţă, iar Victor Ponta pentru schimbare.

sectii

foto: realitatea.net

Victor Ponta: Am votat cu speranţa că, realmente, putem să facem lucrurile mult mai bine

Premierul Victor Ponta a votat, duminică, la secţia numărul 1 din localitatea Baia de Fier precizând că întotdeauna oamenii, nu doar în România, votează cu două gânduri – în primul rând sigur pentru a-i sancţiona pe cei care i-au supărat în ultimii patru ani şi în al doilea rând pentru a-şi spune speranţa în cineva. “Cred ca anul ăsta mai mult decât în ultimii 20 de ani oamenii vor vota şi ca o sancţiune pentru cei care i-au supărat şi ca o speranţă pentru viitor. Eu am votat cu speranţa că, realmente, putem să facem lucrurile mult mai bine decât până acum”, a declarat Ponta.

Ion Iliescu: Este un moment politic important pentru ţară

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este de părere că alegerile locale reprezintă un moment politic important pentru ţară şi un examen politic totodată atât pentru cetăţeni, cât şi pentru forţele politice care trebuie să fie capabile să aducă revigorarea economică şi socială. „Este un moment politic important pentru ţară, când cetăţenii îşi aleg reprezentanţii în consiliile locale în cele din sectoare şi primarii. (…) Important este să fie prezenţă bună la vot şi cetăţenii să voteze aşa cum ştiu ei mai bine”, a declarat, duminică, fostul şef de stat, la Liceul „Jean Monnet” din Capitală, acolo unde a votat.

Emil Boc: Am votat pentru un oraş mai plăcut

„Am votat cu cei care au făcut multe lucruri bune pentru Cluj şi vor şti în continuare să facă lucruri bune pentru clujeni din experienţa şi echipele pe care le au. Am votat ca Clujul să devină cel mai plăcut loc din România în care să trăieşti, să munceşti, să studiezi şi să te distrezi. Ştiu cine poate face acest lucru. Sper să fie o sărbătoare a democraţiei locale ziua de azi, am asistat din nefericire poate la cea mia negativă şi agresivă campanie electorală locală din ultimii 20 de ani, dar totuşi sper ca astăzi să avem o sărbătoare a democraţiei locale”, a declarat Emil Boc.

Andrei Marga: Am votat pentru competenţă şi atractivitate economică

„Am votat pentru un Cluj care să fie în stare să atragă mai multe investiţii în locul tendinţei din ultimii ani de a pleca mari firme. Am votat pentru mai multă cinste în administraţie, pentru că şi din acest punct de vedere Clujul s-a remarcat prin corupţia fără egal în spaţiul românesc şi european. Am votat pentru competenţă, atractivitate economică şi pentru cinste în administraţie”, a declarat Andrei Marga, la ieşirea de la urne.

Adrian Năstase: Am votat pentru speranţă

„Sunt sigur că votul de astăzi va fi un vot de speranţă pentru noi toţi. Sunt convins că revenirea la normalitate, la o ambianţă de dialog democratică sunt aşteptările tuturor şi mai ales sunt convins că cei pe care îi alegem vor fi buni gospodari. Este nevoie de multă înţelepciune şi cred că vremea asta frumoasă pregăteşte nişte vremuri care să fie favorabile pentru noi toţi, pentru că foarte mulţi, indiferent cum privesc spre trecut, privesc cu foarte multă încredere spre viitor”, a declarat Adrian Năstase, care a votat duminică la Liceul „Jean Monnet” din Capitală.

Ioan Rus: Am votat pentru schimbare

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat duminică după exercitarea votului că a votat pentru schimbare la Cluj-Napoca. „Votul de azi ar fi bine să însemne pentru prima oară după 22 de ani să ajungă şi alţii la putere în Cluj decât cei care au fost până acum în diverse variante. Pentru asta am votat, pentru schimbarea masivă, pentru posibilitatea unei schimbări masive a noastre ca manageri comunitari”, a spus Rus.

Vasile Blaga: Sper să alegem oameni gospodari la conducerea sectoarelor şi la Primăria Generală

Preşedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, a votat duminică dimineaţa, la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale”, exprimându-şi speranţa că vor fi aleşi oameni gospodari atât la conducerea sectoarelor, cât şi la Primăria Generală, dar şi în ţară. „Avem oameni foarte serioşi, gospodari, buni, care au confirmat în cei patru ani, mulţi, foarte serioşi care vin din urmă. După alegeri dorim să confirmăm scorul bun pe care l-am propus”, a subliniat, înainte de exprimarea votului, Blaga.

Mircea Geoană: De mâine este adevăratul test

„Sper din suflet ca seara să ne găsească în multe comunităţi din ţară cu fericire şi cu veşti bune. Dar ştim bine că bucuria celor care câştigă şi amărăciunea celor care pierd se estompează şi după aia rămân faptele. De mâine este adevăratul test, în seara asta unii se vor bucura, vor deschide poate o sticlă de bere, poate, şi fără îndoială se vor bucura alături de prieteni şi colegi şi de cei care i-au susţinut, dar lucrurile sunt foarte complicate. Avem nevoie de o administraţie locală şi centrală mai bună ca să putem depăşi aceste vremuri. Este foarte important ca lumea să vină la vot şi mă refer în special la tineri, să nu abandoneze speranţa că România poate deveni o democraţie de tip occidental, de pe margine nu putem face ceva bun pentru ţară”, a declarat Geoană.

Vadim Tudor: Am votat pentru o adevărată schimbare.

„Am votat pentru o adevărată schimbare. Noi (PRM) nu avem niciun panou luminos. Eu nu am decât o armă – stiloul meu – şi mai am una – credinţa în Dumnezeu. Sper într-un miracol”, a afirmat Corneliu Vadim Tudor, care a votat la secţia 932 de la Şcoala generală nr. 150 ”Sf. Elefterie” din Capitală.

1 comentariu

g.o. 15-06-2012 - 08:37

V.Ponta- schimbare si lucruri mai bune : pai schimbarea ia acordat-o d-nul presedinte -lucruri mai bune nare cum sa faca dupa cum a inceput. I.Iliescu.-a votat pentru el si clica sa care nu reprezinta tara, ar trebui sa fi invatat si el la scoala comunista,asta. E.Boc -mi se pare corect sa votezi pentru ceva mai frumos . A.Marga-mai multe investitii si spor in economie , corect – fara investitii nu ai locuri de munca si fara munca nu ai spor in economie – cei care au plecat cu investitiile lor sunt in goana dupa profituri mari si rapide ,nu au ce cauta in tara .A.Nastase-speranta, speranta lui sa nu fie la parnae, acum ca e clica lor la guvernare . I.Rus- schimbarea la fata,doar.M.Geoana -adevaratul test la pierdut la canditatura sa la pres.. V.Tudor- daca ar fi dupa Dumnezeu , multi ar … de cate un stilou . SI EU CU CINE RAMAN – vorba lui C.T.Popescu .

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult