Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Alegeri în octombrie: Victor Ponta vrea acordul PDL

Alegeri în octombrie: Victor Ponta vrea acordul PDL

scris de M.A.
0 afisari

Premierul Victor Ponta vrea acordul PDL pentru organizarea alegerilor parlamentare în luna octombrie.

Alegeri

Alegeri

„Intenţionez altceva şi încerc să obţin un acord al tuturor forţelor politice, pentru că aici nu e vorba de a impune ceva, sper să fie până la urmă şi PDL de acord, chiar dacă tactica lor acum e să nu fie de acord cu nimic. Dar eu cred că ar trebui să facem alegerile parlamentare undeva în luna octombrie. Constituţional, este un mic impediment. Este o prevedere constituţională care spune că trebuie în 20 de zile de la alegeri să convocăm noul parlament. Dar, dacă avem un acord politic şi dacă, sigur, întrebăm şi Curtea Constituţională, să nu adoptăm o hotărâre care să fie declarată neconstituţională, cred că e în interesul tuturor ca în luna octombrie, până să vină sărbătorile de iarnă, până să vină zăpada, ploaia, toate celelalte, să avem alegeri”, a declarat Victor Ponta, la Realitatea TV.

“Iar noul guvern, sigur, eu cred că va fi actualul guvern, dar noul guvern să aibă timp să-şi adopte în parlament în luna noiembrie, nu cum am făcut tot timpul, în decembrie, de Crăciun, când nu e nimeni atent, să-şi adopte bugetul, pentru că bugetul pe 2013 va fi un buget care chiar trebuie discutat, nu putem să îl trecem aşa, în două zile: haideţi că vine Moş Crăciun, să plecăm acasă”, a mai spus premierul.

„Am discutat şi cu cei din USL, şi cu cei de la UDMR, de la UNPR, n-am apucat să discut cu cei de la PDL, care în acest moment, sigur, sunt şi ei în campanie electorală şi probabil că nici domnul Blaga, nici domnul Boc nu vor să fie consideraţi că se văd cu Puterea acum. După 10 iunie, sper să se mai tempereze puţin şi să discutăm. E şi în avantajul lor, până la urmă. Ei au zis că o să câştige tot ei, dar să vină mai repede la guvernare”, a adăugat Victor Ponta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult